Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Lustīga komēdija uz „Austrumu Robežas” skatuves

Easyget.lv, 02.10.2013. 09:03

Teātra klubā „Austrumu Robeža” šonedēļ pirmizrādi piedzīvos lustīga komēdija ar dziedāšanu, smiešanos un dejošanu „Jubileja” Valda Lūriņa režijā
Lustīga komēdija uz „Austrumu Robežas” skatuves

Nopelniem bagātā medicīnas darbiniece Milda Bārtule – Inta Tirole un viņas ģimene ielūdz uz savas dzimšanas dienas svinībām. Līdzi jāņem labs garastāvoklis, teicama ēstgriba un, galvenais, dziedātprieks. Jubilāres ģimene – Aija Dzērve, Zigurds Neimanis un Ivars Šterns jutīsies patiesi pagodināti par jūsu apmeklējumu!

Lugas „Jubileja” autoram Ivaram Šternam šī ir jau trešā „ Austrumu robežā” iestudētā luga. 2010.gadā tapa izrāde „Siena”, bet kopš 2012.gada ar panākumiem tiek izrādīta viņa komēdija „ Vīramāte”. XX.gs.80.tajos gados Ivars Šterns strādājis Valsts Leļļu teātrī, kā arī muzicējis grupās Meloss, Krasts un Monro.

„Luga „Jubileja” ir par mums visiem. Veidojot izrādi, mēs katru dienu aktualizējam jaunas un jaunas problēmas, ar kurām dzīvē sastopamies katru dienu. Darbojoties tiešā kontaktā ar publiku, meklēsim risinājumu, kā šajā valstī izdzīvot,” stāsta lugas autors Ivars Šterns. Izrādē galvenajā lomā darbojas Nacionālā teātra aktrise Inta Tirole - ģimenes galva, vienīgā pelnītāja. „Šī loma rakstīta tieši viņai. Cilvēks, ar kuru darba procesā nerodas neviena intriga, neviens skandāls,” aktrisi raksturo I.Šterns. Viņas brāli atveidos Nacionālā teātra aktieris Zigurds Neimanis, brāļa meitu - Dailes teātra aktrise Aija Dzērve. „Arī šī loma rakstīta tieši viņai. Es pats atveidošu Mildas Bārtules dēlu. Dažādu dzīves apstākļu dēļ visi lugas varoņi kā liela ģimene dzīvo kopā vienā dzīvoklī,” bilst I.Šterns.

Režisors - Valdis Lūriņš (Nacionālais teātris). Par muzikālo noformējumu rūpējas komponists Valdis Zilveris (Nacionālais teātris).

Lugas pirmizrāde notiks 5.oktobrī plkst 19:00. Teātra klubs „Austrumu Robeža”, Riharda Vāgnera ielā 8. Ieeja no Gleznotāju ielas. Biļetes: www.bilesuparadize.lv vai rezervējot pa tālr. 26527007.

Foto: Ivars Šterns. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV