Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rīgā notiks starptautisks tradicionālo deju festivāls

Easyget.lv, 02.10.2013. 12:23

No 4. līdz 6. oktobrim Rīgā notiks VII starptautiskais tradicionālo deju festivāls „Baltijas danču naktis”.

Baltijas danču naktis ir ikgadējs tradicionālo deju mācību un popularizēšanas darba forums, kas sniedz iespēju tautas deju kustībā iesaistīties plašam interesentu lokam. Festivāls piedāvā iepazīties ar latviešu un tuvāko kaimiņtautu senajām tautas dejām, apgūt tās, papildināt zināšanas un pilnveidot savas prasmes.

Tradicionālās dejas jeb danči, kā tās sauc paši dejotāji, ir cēlušās no senajām etnogrāfiskajām dejām, tām mijiedarbojoties un uzņemot sevī 19. gs. beigu un 20. gs. pirmās puses Eiropā populārās modes dejas, kuras laika gaitā folklorizējušās. Šīs dejas pazīstamas arī kā folkloras dejas, etnodejas, sabiedriskās tautas dejas. Galvenā atšķirība no Latvijā tik populārajām skatuviskajām tautas dejām ir tā, ka danču sarīkojumi savā būtībā ir ļoti demokrātiski – vairumu deju var dejot uzreiz praktiski ikviens, ar katru dejošanas reizi aizvien vairāk pilnveidojot savas prasmes.

Festivāla programma:

Piektdien, 4. oktobrī
VEF Kultūras pils Kamerzālē, Ropažu ielā 2
20:00 – Iepazīšanās vakars, sadancošana.
Ieeja Ls 3,- (€ 4.27) ; skolēniem, studentiem Ls 2.00 (€ 2.85)

Sestdien, 5. oktobrī
VEF Kultūras pils Kamerzālē, Ropažu ielā 2
17:00 – Deju meistarklases (Lietuviešu, igauņu un baltkrievu dejas)
Ieeja par ziedojumiem.
20:15 – Koncerts
21:00 – Danču nakts
Ieeja Ls 3,- (€ 4.27)

Svētdien, 6. oktobrī
Kultūras un tautas mākslas centrā "Ritums" Jaunielā 29a
19:00 Tradicionālo deju seminārs. Festivālā jaunapgūtās dejas
Ieeja bez maksas, iepriekš jāpiesakās pa tālruni 26514627.

Tradicionālo deju festvālā piedalīsies tradicionālo deju klubs Sita no Minskas (Baltkrievija), Viļņas danču klubs, Klaipēdas danču klubs, folkloras kopa Knituva no Ķelmes (Lietuva), BANDA In Fis no Tallinas, Tuustar no Jõgeva, Folkloras klubs Maatasa no Tartu, Tautas deju grupa Reilender no Ruusa, Tartu danču klubs (Igaunija), tautas vērtes kopa Dzieti no Cēsīm, LU folkloras deju kopa Dandari, Daugavpils Latviešu kultūras centra folkloras kopa Svātra, danču mūzikas grupa KEfīRs, 3x3 Danču kluba muzikanti, blēžu, bēdu un blēņu banda Balle pie rātnā zirdziņa, folkloras kopa Kokle un Rīgas danču klubs.

Ieejas karte uz visiem festivāla pasākumiem Ls 5.00, (€ 7.11); skolēniem, studentiem Ls 4.00, (€ 5.69)

Festivālu organizē: Tradicionālās kultūras centrs sadarbībā ar Rīgas Skolēnu pili un Rīgas Danču klubu. Festivālu atbalsta: Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome. Plašāka informācija: tālr. 26514627, e-pasts: dancuklubs@gmail.com www.folkdance.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV