Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Veļu laika sarunas un dzejas

Easyget.lv, 02.10.2013. 15:30

Rakstniecības un mūzikas muzejā trešdien, 9. oktobrī, plkst. 17:30 notiks pasākums „Bezgalnieks: veļu laika sarunas un dzejas”, infofmē muzeja pārstāve Maija Treile.
Veļu laika sarunas un dzejas

Pasākumā piedalīsies dzejnieki Edvīns Raups, Māris Salējs un Pēteris Draguns, kuri 2013. gadā izdevuši dzejas krājumus ar metafizisku ievirzi. Raupa ekspresīvajai emocionalitātei, Salēja trauslajam pazemīgumam un Draguna lāstiem kopīgas attiecības ar pārdabisko, vārdā nenosaucamo, kas katra dzejnieka tekstos izpaužas izteikti atšķirīgā poētikā.

Vakaru ievadīs Ingas Surguntes (RMM) saruna ar trim autoriem par dzeju kā garīgu praksi un metafiziskās dzejas vietu mūsdienu Latvijas literatūrā. Pasākumu turpinās Edvīna Raupa, Māra Salēja un Pētera Draguna dzejas lasījumi Lindas Leimanes eksperimentālo klavierimprovizāciju pavadījumā. Veļu laika atmosfēru papildinās šogad mūžībā aizgājušo dzejnieku Imanta Auziņa, Skaidrītes Kaldupes un Imanta Ziedoņa balsu ieraksti no muzeja krājuma.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā Skaņu pavēlnieks. Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50 (2,13 EUR); pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (1,42 EUR); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1 (1,42 EUR). Biļetes cenā iekļauts izstāžu apmeklējums. Vietu skaits zālē ierobežots. Papildu informācija: www.rmm.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV