Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Filma „Zils ir vissiltākā krāsa” piedzīvos Latvijas pirmizrādi

Easyget.lv, 02.10.2013. 15:43

Kannu kinofestivāla laureāte - izaicinošā un atklātā franču filma „Zils ir vissiltākā krāsa” uz ekrāniem Latvijā jau nākamnedēļ
Filma „Zils ir vissiltākā krāsa” piedzīvos Latvijas pirmizrādi

No 11. oktobra Latvijas kinoteātros būs skatāma šī gada prestižā Kannu kinofestivāla laureāte – režisora Abdelatifa Kešiša izaicinošā un atklātā franču filma „Zils ir vissiltākā krāsa. Adele: 1. un 2. daļa”.

Galvenā varone ir 15 gadus vecā Adele, kura pamazām kļūst par jaunu sievieti un sapņo piedzīvot savu pirmo mīlestību. Adeles dzīve pilnīgi izmainās brīdī, kad meitene iemīlas Emmā – skaistā, zilmatainā māksliniecē, kas palīdz viņai pieaugt un iepazīt to, ko nozīmē mīlestība un attiecības. Adele lauž savus un apkārtējo radītos aizspriedumus un ekspektācijas un ļaujas sevis meklējumiem.

66. Starptautiskā Kannu kinofestivāla laureāte un Zelta palmas zara saņēmēja filma “Zils ir vissiltākā krāsa” ir pirmais kinodarbs Kannu vēsturē, par kuru piešķirts augstākais apbalvojums ne tikai režisoram, bet arī abām galveno lomu atveidotājām.

No 11.oktobra filmu kopā ar citiem pasaules kinoteātriem izrādīs lielākie Latvijas kinoteātri: Forum Cinemas, Splendid Palace, Multikino, Kino Bize, Kino Balle (Liepāja), Renesanse (Daugavpils), Gaisma (Valmiera), GORS (Rēzekne), vēlāk arī Vidzeme (Madona), Auseklis (Talsi) un Rūjiena.

Režisors: Abdellatif Kechiche
Lomās: Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Salim Kechiouche
Scenārists: Abdellatif Kechiche & Ghalya Lacroix, pēc Julie Maroh komiksa motīviem “Le Bleu est une couleur chaude”
Filmas garums: 179 min
Vecuma ierobežojums: 16+
Valoda: Franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās
Žanrs: Drāma, romantika
Valsts: Francija
Resursi internetā: http://www.imdb.com/title/tt2278871/?ref_=fn_al_tt_1
Treileris internetā: https://vimeo.com/73526134

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV