Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrim - 130

Easyget.lv, 02.10.2013. 18:18

Otrdien, 2.oktobrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teatrī 130 gadu jubilejas pasākumu ietvaros teātra jauno sezonu atklās izrāde "Kunga komediants"
Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrim - 130

Izrāde "Kunga komediants", kas veidota pēc Mihaila Bulgakova lugas "Svētuļu kabala", pirmo reizi tika iestudēta tieši Rīgā, Krievu teātrī, kas notiks pirms 80 gadiem. 

Ievērojama cilvēka dzīve vienmēr izraisa īpašu uzmanību. Un, ja tās vēl ir attiecības starp diviem izciliem cilvēkiem – Saules karali (Ludviķis 14.) un dramaturgu Moljēru, kura bisti Francijas akadēmijā rotā uzraksts: „Viņa paša slavai nekas nav vajadzīgs. Viņš ir nepieciešams mūsu slavai”, – tad jau tas ir divtik interesanti.

Abi tiecās pēc ideāla. Viens izveidoja varenu monarhiju, otrs – izcilu teātri. Un tā – Kungs un viņa komediants satiksies intrigu, kaislību, notikumu – reizēm smieklīgu, reizēm dramatisku un ļoti skumju – bagātā dzīvē uz skatuves.

Teatrāls uzvedums divos cēlienos pēc mūzikas un gaismu lugas „Svētuļu kabala” būs jau trešais lugas iestudējums uz Rīgas skatuves, kura nosaukums šoreiz pilnībā atbildīs paša Mihaila Bulgakova vēlmei, proti, „Kunga komediants”.

Tuvākās izrādes notiks 4.oktobrī un 5.oktobrī plkst.19.00.

Rīgas Krievu teātris 130.jubileju svinēs ar vairāku pasākumu kopumu - izrādi "Kunga komediants" papildinās Aigara Altenberga fotogrāfiju izstāde "Trīs gadi uz jaunās skatuves. Fotogrāfa skatiens" un praktiskā konference, kurā piedalīsies ārpus Krievijas pastāvošo krievu teātru direktori un mākslinieciskie vadītāji.

Foto: Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris. Foto (c) Vanda Gluha

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV