Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

DMDM piedāvā lekciju ciklu „Klasiskās vērtības”

Easyget.lv, 04.10.2013. 13:02

No 18. septembra Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) aicina uz lekciju cikla „Klasiskās vērtības” otro sesiju. Otrajā sesijā notiks četras lekcijas.

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (DMDM) lepojas ar izcilu profesionālās mākslas un dizaina kolekciju, kura sniedz plašu ieskatu latviešu lietišķās mākslas attīstībā 20. un 21. gadsimtā. 2012. gadā tika atjaunota un papildināta muzeja pastāvīgā ekspozīcija, atklājot skatītāju vērtējumam arī līdz šim neizstādītus, restaurētus un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijā uzņemtus mākslas darbus. Lai aktualizētu jautājumu par latviešu lietišķās mākslas vērtībām, popularizētu tās un iepazīstinātu auditoriju ar izcilāko mākslinieku dzīvi un daiļradi, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs 2013. gadā piedāvā lekciju ciklu „Klasiskās vērtības”. Lekciju temati izvēlēti ar mērķi saistīt klasiskās un mūsdienu mākslas attīstības tendences, kā arī izgaismot Latvijas mākslas vēsturē nozīmīgu autoru vārdus, kuru harizmātiskais personības valdzinājums iedvesmojis vairākas paaudzes.

Lekciju ciklā īpaša uzmanība tiks pievērsta 20. gadsimta sākuma „Art & Craft” kustības filozofijas iedvesmoto mākslinieku darbiem, jūgendstila un Art Deco izcilāko meistaru sasniegumiem. Viņi visi savā daiļradē demonstrē latviešu lietišķās mākslas skolas svarīgākās iezīmes: nopietnu attieksmi pret tautas mākslas un klasiskajām Eiropas mākslas tradīcijām, radošu improvizāciju, labas materiālu un tehnoloģiju zināšanas, drosmīgus eksperimentus ar formu un materiāliem.

Lekciju tēmas nav pakārtotas mākslas vēstures hronoloģijai, tām ir izvēlēts paritātes princips, kas nodrošina savstarpēju sasaisti un turpinājumu. Lekcijas papildinās plašs vizuālais materiāls. Cikls plānots divās daļās – pavasara un rudens sesijās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV