Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Romāna Viktjuka teātra pirmizrāde Latvijā

Easyget.lv, 04.10.2013. 15:07

Slavenais krievu režisors Romans Viktjuks uz Latviju ved izrādi „Sergejs un Aisedora” par divu ievērojamu cilvēku mīlestību: krievu dzejnieka un amerikāņu dejotājas, no viņu iepazīšanās brīža līdz pēdējai tikšanās reizei.

Iestudējumā dejotāju Dunkanu atveido aktrise ar izciliem horeogrāfijas dotumiem – Anna Terehova, Jeseņinu – vadošais teātra aktieris – Igors Ņevedrovs.

Viktjuka izrāde – tā ir grēksūdze. Grēksūdze, kas liek tev ieskatīties dziļi sevī. Ja būtu iespējams izstāstīt divu cilvēku mīlestības stāstu, kuri runāja dažādās valodās un nesaprata viens otru, tieši tā, ka tam visam nav vajadzīgi vārdi, tāpat kā nav vajadzīgi vārdi mīlestībai, tad Viktjukam izdevies to izdarīt.

Romances, dzejoļi, aktieru eksaltētā plastika, kas ir izstiepta šīs kaislīgās izrādes telpā, apbur skatītāju, liek brīnīties, pārdzīvot, mīlēt un ienīst… Ģeniāli simboliska un ģeniāli plastiska izrāde. Izrāde – plīsums, Izrāde - kaislība.

Teātra izrāde „Sergejs un Aisedora” notiks 1. decembrī plkst. 19:00 Rīgas Kongresu namā.

Vairāk informācijas: http://www.mkdc.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV