Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latgales grafikas simpozijs šogad veltīts Daugavpils cietoksnim

Easyget.lv, 04.10.2013. 15:49

Daugavpilī 10. oktobrī sāksies 2. Latgales grafikas simpozijs, kura mērķis ir sekmēt grafikas medija atpazīstamību Latgales reģionā un grafikas valodā radīt miniatūras par Daugavpili.

Simpozijs notiek otro gadu, un šogad simpozija dalībnieki dzīvos un strādās Rotko centrā Daugavpils cietokšņa teritorijā. Mākslinieki ir aicināti savos darbos atspoguļot Daugavpils cietoksni, tā formu, arhitektūru, krāsas, noskaņas. Tas ir likumsakarīgs tupinājums iepriekšējā gadā aizsāktajai miniatūru tēmai „Mazā - lielā Daugavpils”.

2. Latgales grafikas simpozijā piedalīsies 15 mākslinieki: Lāsma Pujāte, Ieva Nagliņa, Ilze Lībiete, Nele Zirnīte, Anita Nikuļceva, Agnese Kurzemniece, Māris Subačs, Kate Seržāne (Rīga), Mārīte Kluša (Ventspils), Vaiva Koveraite, Vaidotas Janulis, Reda Uogintiene (Šiauliai, Lietuva), Alina Petkune, Rasma Kazia un Aivars Bulis (Daugavpils).

Simpozijs tiks atklāts ar izstādi „Vizītkarte”, 2013.gada 10.oktobrī plkst. 16.00 Latgales centrālajā bibliotēkā, Daugavpilī, Rīgas 22a.

Simpozija noslēgumā, 2013. gada 14. oktobrī plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks atklāta simpozija noslēguma izstāde „Cietokšņa griezums”.

Uzsākot simpoziju, līdz 9. novembrim Latgales kultūrvēstures muzejā Rēzeknē skatāma arī pirmā Latgales simpozija darbu izstāde.

Simpoziju rīko biedrība „Mākslu pedagogu apvienība” sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru. Norisi finansiāli atbalsta VKKF un Daugavpils pilsētas dome.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV