Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Mazā Ģilde aicina uz lekciju ciklu – „Domāsim kopā!”

Easyget.lv, 05.10.2013. 11:47

„Domāsim kopā!” ir publisku, izglītojošu lekciju cikls, kura norise ir paredzēta divreiz mēnesī, sākot ar 10. oktobri, RKTMC „Mazā Ģilde”, Vecrīgā, Amatu ielā 3/5. Lekcijas notiks katra mēneša otrajā un ceturtajā ceturtdienā no plkst. 18.00 līdz 19.30.

Lekcijas būs populārzinātniskas – par kultūras, ekonomikas, filozofijas, vēstures, mākslas, reliģijas un sabiedriskās dzīves jautājumiem. Ar savu redzējumu uzstāsies Latvijā populāri lektori un augstskolu mācību spēki.

Cikla idejas autors un atbildīgais par lekciju tematiku Latvijas Universitātes vadībzinātņu doktors Andrejs Mūrnieks uzskata, ka katra kultūrvēsturiska celtne jāizmanto, lai tā kalpotu arī sabiedrības intelektuālajai attīstībai. Šādu lomu viņš saskata arī kultūras centram “Mazā Ģilde”, ko pazīst galvenokārt kā koncertzāli un greznas reprezentācijas telpas. Taču līdztekus nodarbēm ar mākslu un mūziku cilvēkiem ir svarīgi izprast globālos procesus strauji mainīgajā sabiedrībā – domā Andrejs Mūrnieks.

Pirmo cikla lekciju lektori Latvijas Universitātes Āzijas studiju virziena vadītājs profesorsLeons Taivans, habilitētā doktore filozofijā profesoreMaija Kūle, ekonomists Vilnis Zakrevskis, vēstures zinātņu doktors Harijs Tumans, mākslas zinātņu doktors Andris Teikmanis un citi.

“Svarīgi ir meklēt patiesību kopā,” saka Andrejs Mūrnieks. “Nevis norobežoties nelielā akadēmisku speciālistu un ekspertu lokā, bet sabiedrības, zinātnes un kultūras problēmas apspriest publiski.”

Lekcijas paredzētas jebkura vecuma interesentiem. Tās notiks kultūras centra “Mazā Ģilde” Bellacord zālē.

Lekciju cikls sāksies 10. oktobrī pulksten 18.00 ar lekciju“Kultūras nozīme sabiedrības pastāvēšanā”. Lektors Andrejs Mūrnieks. Pēc katras lekcija paredzēts laiks diskusijai un kopīgiem atbilžu meklējumiem. Nākamā lekcijabūs veltīta islāma un Eiropas attiecību problemātikai. To 24. oktobrī lasīs un diskusijas vadīs Latvijas Universitātes profesorsLeons Taivans.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV