Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

JRT oktobrī viesosies Sanktpēterburgā, Minskā un Frankfurtē

Easyget.lv, 05.10.2013. 11:56

Jaunā Rīgas teātra izrāde „Oblomovs” viesosies Sanktpēterburgā, „Garā dzīve” – Minskā un Frankfurtē
JRT oktobrī viesosies Sanktpēterburgā, Minskā un Frankfurtē

6. un 7. oktobrī Jaunais Rīgas teātris (JRT) ar režisora Alvja Hermaņa iestudēto izrādi „Oblomovs” viesosies festivālā Baltijas nams (Baltijskij Dom), kas no 4. oktobra līdz 20. novembrim norisinās Sanktpēterburgā. Savukārt izrādi „Garā dzīve” 12. un 13. oktobrī varēs novērtēt Starptautiskā teātra festivāla TEART skatītāji Minskā, bet 19. un 20. oktobrī – Eiropas Centrālās bankas Eiropas kultūras dienu Latvija 2013 apmeklētāji Frankfurtē, informē JRT pārstāve Dagnija Grīnfelde.

Teātra festivāla „Baltijas nams”, kurā JRT viesojies jau vairākkārt, biogrāfija sniedzas līdz 1936. gadam, kad tika dibināts Ļeņingradas Valsts teātris. 1991. gadā teātris tika pārdēvēts par Sanktpēterburgas Valsts teātri „Baltijas nams”, bet pēc deviņiem gadiem ieguva teātra festivāla statusu. Festivālā piedalās pārsvarā Baltijas reģiona valstis, bet tā pastāvēšanas laikā piedalījušies vairāk nekā simts teātru no trīsdesmit valstīm. Divdesmit pirmā gadsimta sākums ir festivāla pacēluma laiks – tas aug, attīstās, rodas jaunas idejas. Festivāls „Baltijas nams” tiek uzskatīts par vienu no Sanktpēterburgas laikmetīgās kultūras centriem.
Festivāla mājaslapa: http://baltic-house.ru/en/festivals/

Festivālu TEART rīko Visual and Performing Arts Centre, kas dibināts 2010. gada decembrī, lai īstenotu starptautiskus kultūras un izglītības projektus kino, teātra, tēlotājmākslas nozarē un stiprinātu Baltkrievijas tēlu pasaulē. Šobrīd centrs organizē Minskas starptautisko kino festivālu LISTAPAD (novembrī), Starptautisko teātra forumu TEART (oktobrī), teātra projektu „Zelta Maska” Baltkrievijā un daudzus citus projektus.

JRT piedalījās festivālā TEART 2011. gadā ar izrādi „Klusuma skaņas” Alvja Hermaņa režijā
Festivāla mājaslapa: http://www.teart.by/shows/?action=view&id=37

Eiropas kultūra ir tikpat dažāda kā cilvēki un reģioni kontinentā, taču visām Eiropas valstīm ir tās pašās kultūras saknes un kopīgas vērtības, un universālā mākslas valoda ir saprotama visur. Ikgadējās Eiropas Centrālās bankas Kultūras dienas koncentrējas uz kultūru kā „Eiropas mājas” pamatu un dažādām formām, kādas tā veido Eiropas Savienības valstīs. Katru gadu cita valsts tiek pārstāvēta Frankfurtē ar izcilākajiem kultūras darbiniekiem. Skatītājus priecē dažādi koncerti (no klasikas līdz indie pop mūzikai), lasījumi, filmas, neparasti teātra projekti, izstādes par arhitektūru un fotogrāfiju, lekcijas, speciālas programmas bērniem.
http://www.ecb.int/events/cultural/cultdays/2013/html/index.en.html
http://www.schauspielfrankfurt.de/spielplan/extras.php?SID=1000347

Foto: Izrāde „Garā dzīve”. Foto (c) Gints Mālderis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV