Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Aicina iepazīties ar 31 jauna uzņēmuma darbību

Easyget.lv, 07.10.2013. 09:17

Rīgā, Cēsīs, Rēzeknē, Siguldā, Kuldīgā un Carnikavā sākas „Brigāžu nedēļa”

No šodienas, 7. oktobra, Rīgā, Cēsīs, Rēzeknē, Carnikavā, Siguldā un Kuldīgā norisinās „Brigāžu nedēļa”, kurā 31 uzņēmums, kas ieguva finansiālu atbalstu programmas „Brigāde” konkursā pavasarī, aicina uz atvērto durvju dienām. „Brigāžu nedēļā” notiks koncerti, Instrumentu spēle, radošās darbnīcas, meistarklases, velotūre, tējas vakari un citas aktivitātes. Nedēļas notikumu kulminācija paredzēta sestdien, 12. oktobrī, - ar jauno brigāžu prezentācijām un radošās uzņēmējdarbības ekspertes Johannas Skances (Johanna Skantze, SE) lekciju, informē Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Elza Lāma.

Visu nedēļu ikvienam ir iespējams iepazīties ar 14 jauno brigāžu darbību Rīgā, 2 – Kuldīgā, 3 – Rēzeknē un Carnikavā, 4 – Cēsīs un 5 – Siguldā. Durvis apmeklētājiem vērs, piemēram, mūzikas ierakstu studija „Dirty Deal Audio” Rīgā, notiks velogidu-senioru vadītas ekskursijas „Oma Bike Tūre” Siguldā, būs iespējams doties izbraucienā ar laivu, ko Carnikavā piedāvās „Taču būda”. Par visiem brigāžu pasākumiem iespējams uzzināt: http://www.brigade.lv/lv/jaunumi/blogs/.

Visas „Brigāžu nedēļas” ietvaros ikviens aicināts piedalīties Instrumentu spēlē: ir jāpaņem Brigāžu karte, kas pieejama visās jaunajās darbnīcās un veikaliņos un jāsakrāj vismaz 4 zīmodziņi. Nedēļas noslēgumā visas brigādes izlozē piedāvās savus izstrādājumus un pakalpojumus – sākot no „Ērenpreiss” izgatavota ādas velosipēda sēdekļa, „Totaldobžes” pasākumu brīvbiļetēm, beidzot ar mūzikas ierakstiem, oriģināliem auduma maisiņiem u.c..

„Brigāžu nedēļa” noslēgsies sestdien, Brigadieru pēcpusdienā, 12. oktobrī, no 13.00 līdz 18.00 Gaujas ielā 5, Brasā, Rīgā. Pasākumā uzstāsies ne vien eksperte Johanna Skance, bet arī visas jaunās brigādes, kas īsās prezentācijās iepazīstinās visus ar jau sasniegto un nākotnes plāniem. Pasākuma noslēgumā paredzēta īsa ekskursija pa „Dirty Deal Audio” mūzikas ierakstu studiju, kā arī Instrumentu spēles noslēgums – brigadieru sagatavoto balvu izloze. Vakars tiks turpināts neoficiālā gaisotnē mākslas centrā „Totaldobže”, kur uzstāsies „Krist Zankovsky” un „Mix Zankovsky,” paredzēti Latino ritmi no DJ Kristaps Kuplais, Pēteris Brīniņš un...

Eksperte Johanna Skance, kā savu dzīves ir izvirzījusi zviedru spārnoto teicienu Kör bara KÖR!, ko varētu tulkot kā: „Dari, vienkārši dari!”. Savā lekcijā viņa stāstīs par radošā sektora izaugsmes atslēgu, kas, viņasprāt, ir savstarpēja sadarbība. Johanna dalīsies savā pieredzē, kas radusies, strādājot pie starpdisciplināriem projektiem Zviedrijā un citās Eiropas valstīs. Skance ir vadījusi bezpeļņas organizāciju Generator Sverige, kuras mērķis bija popularizēt radošo industriju izaugsmi Zviedrijā, un ir valdes locekle Braccobaldo AB ¬– uzņēmumā, kas fokusējas uz nevalstisko organizāciju menedžmentu un reģionālo attīstību. Johana ir studējusi biznesu un ekonomiku Linköping University, vadījusi vairākus starptautiska līmeņa projektus tādās iestādēs kā inno Germany AG, Nätverket för Upplevelseindustrin, u.c., paralēli arī konsultējot par inovācijas, uzņēmējdarbības un reģionālās attīstības jautājumiem. Vairāk par lektori: http://www.culturefighter.eu/fighter/johanna-skantze

Jau iepriekš ziņots, ka programmas „Brigāde” konkursā no 92 projektiem finansiālu atbalstu sava radošā uzņēmumu izveidošanai un attīstīšanai Rīgā ir saņēmušas 14 iniciatīvas. Rēzeknes konkursā – 3, savukārt Cēsīs – 4, Carnikavā – 3, Kuldīgā – 2 un Siguldā – 5 uzņēmumi saņēma atbalstu no 2000 līdz 3333,33 Ls apmērā. Programmu „Brigāde” organizē Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija (SFL). Reģionos konkursi tiek organizēti sadarbībā ar Latgales vēstniecību „GORS”, Rēzeknes pilsētas domi, Cēsu novada pašvaldību, Kuldīgas novada domi, Carnikavas novada pašvaldību un Siguldas pilsētas domi.

Plašāku informāciju par programmu „Brigāde” un „Brigāžu nedēļu” iespējams iegūt projekta mājas lapā www.brigade.lv, kā arī Twitter @brigade_lv un Facebook http://www.facebook.com/programmabrigade.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV