Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latvija pēc 20 gadiem: koša, dinamiska, daudzkrāsaina?

Easyget.lv, 07.10.2013. 09:40

Latvijas sabiedrība etniskā un kultūras ziņā pēc 20 gadiem būs citādāka nekā pirms 20 gadiem vai 120 gadiem. Pārmaiņas ir objektīvs, nenovēršams dzīves fakts. Bet vai no pārmaiņām ir jābaidās vai tieši otrādi - par tām jāpriecājas? Ko nozīmē „latviskums” un vai latviskums var būt moderns, savienojams ar košu, dinamisku, daudzkrāsu Latviju? Vai Latvijai maz tādai jābūt?

„Kino Bize” trešdien, 9. oktobrī, plkst. 18:00 aicina uz sarunu par Latvijas sabiedrību pēc 20 gadiem un mūsu attieksmi pret šīm pārmaiņām. Uzrunāsim arī tādas „ jūtīgas” tēmas, piemēram, par dažādām latvietības koncepcijām un to vēsturi. Domāsim arī par to, kā izturamies pret cilvēkiem, kas drīzumā ieradīsies Latvijā vai jau ir klāt, – kā pārvērst viņus par „ mūsējiem”, ko darīt, lai kopīgiem spēkiem veidotu Latviju labāku?

Sarunā piedalīsies vēsturnieks Kaspars Zellis, kurš stāstīs par latvietības idejas vēsturi, vjetnamiešu izcelsmes mākslinieks Kao Viets Ngujens, komiksa „Lāčplēša hronikas” autors, antropoloģe Lauren Rhodes, kas pētījusi āfrikāņu izcelsmes Latvijas iedzīvotājus, kino režisors, dokumentālās filmas par somāliešu bēgļiem „Pirmie” autors Kaspars Goba un Kaņepes Kultūras centra radošais vadītājs un scenārists Dāvis Kaņepe.

Diskusiju vadīs politoloģe Iveta Kažoka, sarunā aktīvi iesaistot arī klātesošo auditoriju.

Sadarbībā ar Gētes institūtu Rīgā pēc diskusijas „Kino Bize” demonstrēs filmu „Almanya – esiet sveicināti Vācijā!” (2011), kas ar vieglu humoru un bez liekas morāles stāsta par savējiem svešiniekiem Turcijas un Vācijas darbaspēka attiecībās.

Ieeja bez maksas.

Diskusiju projekts kinoteātrī "Kino Bize" tiek līdzfinansēts Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros. Jau notikušas diskusijas par invaliditātes, izglītības, vecuma un citiem Latvijas sabiedrībai svarīgiem jautājumiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV