Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Valmieras teātrī sāksies biļešu tirdzniecība uz novembra izrādēm

Easyget.lv, 07.10.2013. 11:40

Otrdien, 8. oktobrī, sāksies biļešu tirdzniecība uz Valmieras teātra novembra izrādēm, kā arī uz teātra 90 gadu jubilejas koncertiem decembrī.

Teātra jubilejai veltīto koncertu sērija „Par upēm, saknēm un debesīm” sāksies ar pirmizrādi 20. decembrī un turpināsies līdz jubilejas vakaram 28. decembrī. Koncertprogrammā, kuras režisore ir Inese Mičule, tiks iekļautas dziesmas, kas vairāku gadu desmitu garumā tapušas īpaši Valmieras teātra izrādēm. Daudzas no tām nu dzīvo patstāvīgu dzīvi un iekļautas arī Dziesmusvētku programmā.

Valmieras teātra aktieri izpildīs Mārtiņa Brauna, Imanta Kalniņa, Zigmāra Liepiņa, Ulda Stabulnieka, Emīla Zilberta un citu komponistu dziesmas. Koncertā iekļautas skatītāju mīlestību iemantojušas dziesmas no izrādēm „Meldermeitiņa”, „Sirano de Beržeraks”, „Hamlets”, „Piecas romances vecā mājā”, „Idiots”, „Daugava”, „Mērija Popinsa”, „Latviešu laiks”, „Trīs musketieri” u.c.

Šo pašu dziesmu vēsturiskie ieraksti, kā arī mūzika no izrādēm tiks apkopota jubilejas kompaktdiskā „Par upēm, saknēm un debesīm”, kas iznāks decembra sākumā un būs teātra dāvana skatītājiem.

13. novembrī Apaļajā zālē pirmizrādi piedzīvos aktiera Ģirta Rāviņa poēma-monodrāma „Balsij bez pavadījuma”, kas veltīta dzejnieka Ojāra Vācieša 80 gadu jubilejai.

„Balsij bez pavadījuma” būs vienas nakts stāsts, kura laikā poēmas varonis trauksies cauri notikumiem, mēģinot atklāt pazudušo sapņu noslēpumu. Ja tas izdosies, viņš izglābsies, bet ja ne...

Novembrī Valmieras teātrī viesosies Jāņa Lūsēna koncertizrāde „Pus es”, kas veltīta Ojāra Vācieša dzimšanas dienai, un Nomadi viesizrāde bērniem „Ziemas māja”. Izrāde būs stāsts par senseniem laikiem pirms gadiem trīsdesmit pieciem, kad tāltālā zemē aiz augstiem kalniem un tumšiem mežiem pilsētā Ogre dzīvoja mazs zēns vārdā Mārtiņš un viņa vecaistēvs Antons – stiprinieku čempions, siržu lauzējs un vīrs, kas pats savām rokām uzcēlis māju, kurā dzīvot viņa skaistajai sievai, bērniem un mazbērniem.

Sirsnīgi un mīļi izrāde stāstīs par visiem saprotamām, bet vienlaikus noslēpumainām lietām – iemīlēšanos, bērnu rašanos, laika gaitu un arī nāvi.

Biļetes uz novembra izrādēm un jubilejas koncertiem decembrī var iegādāties visās „Biļešu paradīze” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV