Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Tuvojas 2. Starptautiskais bērnu baleta festivāls

Easyget.lv, 07.10.2013. 15:33

Ar fotogrāfa Edgara Poheviča baleta un dejas foto izstādi kafejnīcā „Darbnīca” un mākslinieces Elizabetes Melbārzdes balerīnu gleznu izstādi viesnīcas „Promenade Hotel” izstāžu zālē 4. oktobrī aizsākušies 2. Starptautiskā Bērnu baleta festivāla gaidīšanas svētki.

Festivāls nosaukts Leona Brunava vārdā un Liepājā pulcēs starptautisku baleta mākslas cienītāju publiku 25. un 26. oktobrī, informē LPPI „Kultūras pārvalde” attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja .

Šonedēļ, 9.oktobrī, Liepājas muzejā tiks atklāta izstāde „Liepāja. Balets. Personības”, kas veltīta Liepājas baleta trupas vēsturei no tās pirmsākumiem līdz pagājušā gadsimta četrdesmitajiem gadiem. Izstāde Liepājas muzejā tapusi sadarbībā ar teātra zinātnieci Margitu Mantiņu, Rīgas horeogrāfijas vidusskolu un Liepājas teātra vēstures zinātāju Zigurdu Akmentiņu. Tajā galvenokārt izmantoti muzeja priekšmeti no Rakstniecības un mūzikas muzeja Rakstniecības, teātra un mūzikas krātuves.

25. oktobrī pulksten 19:00 Liepājas Teātrī ikviens interesents tiek aicināts uz Uģa Prauliņa rokbaletu "Sniegbaltīte un septiņi rūķīši". Tajā piedalīsies Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēkņi.

Festivāla ietvaros notiks arī baleta meistarklases. Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēkņu parauga klase 26. oktobrī no pulksten 10:00 līdz 11:30, baleta klase uz grīdas no pulksten 11:45 līdz 13:15 pedagoģes Nadias Timofejevas (Izraēla) vadībā Liepājas Olimpiskā centra spoguļu zālē. Maksa: Ls 3 līdz Ls 5 (4.27 – 7.11 EUR).

26.oktobrī pulksten 15:00 kafejnīcā "Darbnīca", Lielā ielā 8 notiks tikšanās ar Latvijas Nacionālās operas baleta prīmu Jūliju Gurviču.

2. Starptautiskā Bērnu baleta festivāla noslēguma koncerts Liepājas teātrī notiks 26.oktobrī pulksten 18:00. Koncertā piedalīsies viesi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Somijas, Zviedrijas, Polijas, Grūzijas, Uzbekistānas, Nīderlandes, Izraēlas.

Festivālu organizē Liepājas baleta un deju studija Ingrīdas Lūres vadībā. Festivālu līdzfinansē Liepājas Kultūras pārvalde un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Biļetes uz festivāla aktivitātēm var iegādāties „Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV