Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Filmu studija Rija piedalās starptautiskajā TV tirgū Kannās

Easyget.lv, 07.10.2013. 16:10

Filmu studijas Rija pārstāvis devies uz starptautisko TV tirgu MIPCOM, lai piedāvātu ārvalstu TV kanāliem Latvijas filmas, kā arī Latvijā iemīļoto TV šovu “Sirmais. Kulta ēdieni”.
Filmu studija Rija piedalās starptautiskajā TV tirgū Kannās

Līdzās sadarbībai ar producentu kompāniju Paedis.lv par šova “Sirmais. Kulta ēdieni” izplatīšanu, šoruden uzsākta vēl viena jauna sadarbība – ar filmu studiju “Atom Art” par jau starptautisku atzinību guvušo animācijas filmu “Ursus” (rež. Reinis Pētersons), “Starptautiskā tēva diena” (rež. Edmunds Jansons) un “Kora turneja”( rež. Edmunds Jansons) izplatīšanu.

Tirgus laikā Filmu studijas Rija vadītājam Vilnim Kalnaellim paredzētas vairākas tikšanās. Interesi par Mārtiņa Sirmā TV šovu izrādījis Meksikas raidorganizācijai “TV Azteca” piederošais TV kanālu tīkls “Azteca America”, kura auditorija ir spāniski runājošie ASV iedzīvotāji.

Kā allaž, interesi izpelnījušās arī Latvijas animācijas filmas. Tirgū plānota saruna par iespējamo sadarbību ar Argentīnas izglītības ministrijas TV kanāla “Pakapaka” pārstāvi, kurš atzinīgi novērtē Rijas animācijas filmu estētisko un saturisko kvalitāti un vēlas pārrunāt kopprodukciju iespējas.

Paralēli plānotas arī sarunas ar iespējamiem sadarbības partneriem par šobrīd attīstības fāzē esošo filmu studijas Rija projektu – pilnmetrāžas animācijas filmu “Ābolu pīrāgs” (rež. Reinis Kalnaellis), kas tiks veidota, izmantojot starptautiski atzītās animācijas īsfilmas “Kad āboli ripo” (rež. Reinis Kalnaellis) tēlus un stilu.

Starptautiskais tirgus MIPCOM Kannās norisinās no pirmdiena līdz ceturtdienai. Uz to ieradušies vairāk nekā 4000 pārstāvji no TV kanāliem un interneta platformām, kuri vēlās iegādāties spēlfilmas, dokumentālās filmas, animācijas filmas, seriālus, TV šovus, TV formātus, kā arī citu TV saturu.

Filmu studijas RIJA dalību MIPCOM atbalsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra no aktivitātē “Ārējo tirgu apgūšana – ārējais mārketings” pieejamajiem līdzekļiem.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV