Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Daugavpils teātra kolektīvam pievienojas jauni aktieri

Easyget.lv, 08.10.2013. 09:35

Daugavpils teātrī sākoties jaunajai sezonai, darbu uzsākuši četri jauni aktieri– Natālija Kotona, Jeļena Ņetjosina, Elīna Mazkalne un Georgijs Surkovs.
Daugavpils teātra kolektīvam pievienojas jauni aktieri

Jaunie aktieri ir daudzpusīgi, izkopuši savas zināšanas pie nozares profesionāļiem, pilnveidojušies ne vien Latvijā, bet arī ārpus tās. Aktrise Natālija Kotona ir absolvējusi prestižu teātra skolu GITIS. Mācījusies pie tādiem teātra nozares speciālistiem kā Romāns Viktjuks, Gaļina Poliščuka, Oļegs Šapošņikovs, Pēteris Krilovs, kā arī pati pasniegusi runas tehnikas mākslu. Kā aktrise strādājusi Rīgas Krievu teātrī. Bet uz Daugavpils teātra skatuves Natāliju varēs redzēt 15. oktobrī iestudējumā ar Raimonda Paula mūziku „Dāmu paradīze”, savukārt kā dejotāju- jauniestudējumā „Kazanova. Henrieta. Venēcija.”

26. oktobrī izrādē „Otrais šāviens” varēs sastapt otru jauno aktrisi - Jeļenu Ņetjosinu. Teātra un kino aktrise Jeļena Ņetjosina ir ieguvusi augstāko izglītību Maskavā, B.Ščukina vārdā nosauktajā Teātra institūtā. Kā aktrise ilgu laiku pavadīja Krievijā, kur strādāja vairākos teātros, kā arī ir spēlējusi dažādas kino lomas.

Jaunā māksliniece Elīna Mazkalne līdz šim nevienā teātrī nav bijusi kā štata aktrise, bet kā viesmāksliniece piedalās dažādos projektos. Tieši tāpat kā Natālija Kotona arī Elīna ir absolvējusi GITIS skolu, uzsverot vērtīgo pieredzi, ko guvusi pie izcilā krievu režisora Romāna Viktjuka. Šobrīd Elīna strādā pie Daugavpils teātra izrādes „Kaija” un spēlēs galveno lomu (Ņina).

Daugavpils publikai pazīstamāks ir Georgija Surkova vārds. Georgijs Daugavpils teātrī sevi ir pieteicis kā režisors izrādei „Valentīna diena” un ir, vēl nesen notikušā, teātra festivāla / darbnīcas „Telpa Daugavpils”mākslinieciskais vadītājs. Bet kā aktieris Georgijs būs redzams Daugavpils teātra jauniestudējumā „Kaija” (Trigorina loma).

Jauno aktieru pievienošanās Daugavpils teātrim ir nozīmīga, jo tas teātra radošajā procesā ienes jaunas dvesmas, jaunu skatījumu, viedokļus, padarot teātra kolektīvu daudzpusīgāku. Un jau oktobra, novembra mēnešos teātra durvis būs atvērtas, lai skatītāji izrādēs satiktu jaunos māksliniekus.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV