Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

ASV stepa dejas lielmeistare Hetere Kornelle sniegs meistarklases Rīgā

Easyget.lv, 08.10.2013. 10:06

19. un līdz 20.oktobrī kluba „Omas briljanta istaba” telpās notiks ASV stepa dejotājas un pasniedzējas Heteres Kornelles meistarklases, informē stepa grupas „Soul Tap” un Stepa dejas atbalsta biedrības pārstāve Guna Kaše.

Meistarklases būs unikāla iespēja apgūt stepa dejas tehniku, horeogrāfijas un improvizāciju pie vienas no pasaules slavenākajām stepa meistarēm un pasniedzējām - Heteres Kornelles (Heather Cornell, Ņujorka). Tā būs pirmā reize, kad augstākā līmeņa stepa profesionālis Latvijā sniegs tik intensīvas meistarklases trīs dažādu līmeņu dejotājiem - iesācēju, vidējam un profesionālajam līmenim. 

Meistarklasēm aicināti pieteikties ne vien stepa dejotāji, bet arī citu deju stilu lietpratēji un interesenti bez dejas pieredzes, jo nodarbībās ikviens varēs smelties sev noderīgas dejas un muzikālās prasmes, izvēloties atbilstošā līmeņa stepa stundas.

Sestdien, 19.oktobrī, plkst. 20.00 Vecrīgas klubā „Omas briljanta istaba”, Audēju ielā 7, notiks improvizācijas vakars ar Heteres Kornelles, grupas „The Quinters”, stepa trio „Soul Tap” un meistarklašu audzēkņu piedalīšanos.

Heather Cornell stepa nodarbību grafiks:

Sestdiena, 19.10.
11:00-12:30 - Dejotājiem ar pieredzi
13:00-14:30 - Profesionāļiem
15:00-16:30 - Bez pieredzes
17:00-18:30 - Improvizācija visiem līmeņiem

Svētdiena, 20.10.
11:00-12:30 - Bez pieredzes
13:00-14:30 - Ar pieredzi
15:00-16:30 - Profesionāļiem

Cena par trīs nodarbībām – divām attiecīgā līmeņa un vienu improvizācijas nodarbību – 30 Ls. Ja papildus vēlaties piedalīties kādā no citu līmeņu nodarbībām, maksa par papildnodarbību - 5 Ls. Ja gadījumā esat dejotājs/-a bez dejas pieredzes un bez savām stepa kurpēm, dodiet ziņu - ļoti iespējams, ka krājumos atradīsies vajadzīgā izmēra dejas apavi.

Informāciju par reģistrāciju meistarklasēm - http://soultap.lv/cenas-un-registracija/

Hetere Kornelle ir viena no pasaules vadošajām stepa dejas pasniedzējām. 1985.gadā nodibinājusi savu stepa ansambli „Manhattan Tap”, kas vēlāk kļuvis par pieprasītāko Ņujorkas stepa dejas kolektīvu. Dejotāju raksturo ļoti muzikāla pieeja stepam, kā dēļ viņa tiek uzskatīta par vienu no inovatīvākajām stepa māksliniecēm. Radījusi muzikālus projektus, kuros steps ieņem sitamo instrumentu lomu. Sadarbojusies ar vēlīno džeza ikonu Reju Braunu (Ray Brown), kino komponistu Bibu Telsonu (Bob Telson), Chango Spasiuk, Keitu Teriju (Keith Terry), Crosspulse u.c.. Kopš 1980.gadu vidus apceļojusi pasauli ar neskaitāmiem šoviem kā soliste un kā šo projektu vadītāja. Vadījusi meistarklases, konsultējusi stepa dejotājus un mūziķus ASV, Eiropā, Ķīnā u.c., pasniegusi daudzās pasaules universitātēs un koledžās. Mājaslapa: www.manhattantap.org

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV