Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Kinolektorija „Tas, ko Tu nedrīksti nezināt” 10. sezona veltīta latviešu kino

Easyget.lv, 08.10.2013. 11:51

No 30. oktobra līdz 11. decembrim kinoteātrī Splendid Palace notiks kinolektorijs „Tas, ko Tu nedrīksti nezināt X: Latviešu variants”
Kinolektorija „Tas, ko Tu nedrīksti nezināt” 10. sezona veltīta latviešu kino

Mīla un nāve Spānijas kalnos, home movies 1970. gados, itāļu modernisma kino cienīga atsvešinātība ostas pilsētiņā, groteska padomju kolhozā, adrenalīnu uzjundoša juvelierveikala aplaupīšana, pirmais un vienīgais erotiskā šausmu kino paraugs latviešu kino – tas viss kinolektorijā „Tas, ko Tu nedrīksti nezināt X”.

LKA Rīgas Kino muzeja un kino Splendid Palace rīkotais kinolektorijs „Tas, ko Tu nedrīksti nezināt X: Latviešu variants” norisināsies kino Splendid Palace no 30. oktobra līdz 11. decembrim, informē muzeja pārstāve Līva Pētersone.

Lektorija X sezona ar nosaukumu „Latviešu variants” veltīta latviešu kino klasikai – piecas no sešām programmas filmām tapušas Rīgas kinostudijā. Filmu programmā ietvertas filmas, kas pārstāv dažādus laikmetus, uzskatu sistēmas, tajās redzami sava laika ekrāna elki un dievietes. Tie ir slavenu režisoru mazāk zināmi darbi, tipiski un ne tik tradicionāli žanra paraugi. Filmu skate radīta arī ar vēlmi filmas uz lielā ekrāna rādīt to īstajos, 35mm kino kopiju formātos, kas mūsdienās kļūst par arvien retāku parādību.

Filmu seansus papildinās kino zinātnieku un kritiķu lekcijas, ievadot skatītājus filmu estētikā, tapšanas vēsturē un laikmeta kontekstā. Lekcijas pirms filmām lasīs: Agris Redovičs, Dāvis Sīmanis, Jānis Putniņš, Daira Āboliņa, Dita Rietuma, Normunds Naumanis.

Programmā ietvertas filmas: Noktirne, rež. Rostislavs Gorjajevs, 1966, Šīs bīstamās balkona durvis, rež. Dzidra Ritenberga, 1976, Nakts bez putniem, rež. Gunārs Cilinskis, 1979, Aizaugušā grāvī viegli krist, rež. Jānis Streičs, 1986, Liekam būt, rež. Aloizs Brenčs, 1976, Zirneklis, rež. Vasilijs Mass, 1992.

Lektorija atklāšana notiks 30. oktobrī ar filmu „Noktirne” kino „Splendid Palace” Lielajā zālē.

Ieeja – 2.50 Ls, studentiem ar ISIC karti 2.00 Ls, Latvijas Kinematogrāfistu savienības biedriem - ieeja bez maksas.

Vairāk informācijas: www.kinomuzejs.lv, kino “Splendid Palace”, Elizabetes iela 61, tel. 67181143

Foto: Kadrs n filmas „Nakts bez putniem”, rež. Gunārs Cilinskis, 1979. Foto (c) Guntis Grunte, foto no Rīgas Kino muzeja krājuma

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV