Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Festivāls Patriarha rudens laureāts - Andris Kalnozols

Easyget.lv, 08.10.2013. 12:06 | komentāri (1)

Festivāla Patriarha rudens 2013 žūrija par labāko atzinusi režisora Andra Kalnozola iestudējumu „Labākais cilvēks Takhurannā”, kas tika izrādīts Dirty Deal Teatro.
Festivāls Patriarha rudens laureāts - Andris Kalnozols

Latvijas Kultūras akadēmijas Skatuves mākslas festivāla rīkotāji šogad īpašu vērību biju pievērsuši latviešu režisoram, dramaturgam, tulkotājam, sabiedriskajam darbiniekam Pēterim Pētersonam (1923 - 1998), kuram šogad svinama 90 gadu jubileja. Tādēļ 6. oktobrī Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājas „Zirgu pasts” pagalmā festivāla laureātu godināšanā kā īpašu balvu Andrim Kalnozolam Pētera Pētersona meita Karina Pētersone pasniedza Runča (Pētera Pētersona) petrolejas lampiņu ar īpašu gravīru no viņa personīgās 514 gaismas objektu kolekcijas.

Festivāla ekspertu komisija - Karina Pētersone, Līga Ulberte, Valda Čakare, Dita Celmiņa - nolēma piešķirt arī īpašas veicināšanas balvas tiem, kas sevi festivālā bija parādījuši īpaši spilgti un neaizmirstami – par izcilu sniegumu tika atzīta aktiera Pētera Galviņa atveidotā loma Jāņa Mūrnieka izrādē „Divi brāļi“ (Fausto Paravidīno), horeogrāfes Sintijas Siliņas veidotā izrāde „Il cemento della struttura e dell’accento“, Georgija Surkova „Valentīna diena“ (Ivans Viripajevs), Inga Gaile par darbiem „Mūsu Silvija debesīs“ un Morisa Māterlinka „Aglavena un Selizeta“, kā arī Dāvis Auškāps par izrādi „Satisfakcija“ (Jevgeņijs Griškovecs).

Festivāla organizatori jau sākuši darbu pie 2014. gada festivāla, kas iekļauts projekta „Rīga Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2014” Force Majeure programmas tematiskajā līnijā „Ceļu karte“, jo kā festivāla patriarhs Eduards Smiļģis reiz teicis, runājot par Raini, „(..)tālāk un vēl tālāk sauc mana balss...un viss tas, kas ir sasniegts, tas ir par maz, par maz, par maz...“.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV