Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Tuvojas vērienīgākais Baltijas mēroga īsfilmu festivāls 2ANNAS

Easyget.lv, 08.10.2013. 13:41

Festivāla īpašo filmu programmu šogad atspoguļo devīze “Sieviete: avangardiste, mājsaimniece, prostitūta”
Tuvojas vērienīgākais Baltijas mēroga īsfilmu festivāls 2ANNAS

Jau astoņpadsmito reizi Latvijā laikā no 21. līdz 27. oktobrim norisināsies Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls “2ANNAS”, kurā būs skatāma plaša konkursa programma ar izmeklētām īsfilmām no Baltijas un visas pasaules,  informē festivāla komunikācijas konsultante Sabīne Zālīte.

“Šogad festivāls sasniedz savu pilngadību, apliecinot sevi kā pilntiesīgu starptautisku filmu festivālu dalībnieku ar augstas kvalitātes saturu un neaizmirstamu formu,” stāsta festivāla “2ANNAS” programmu direktore Anna Veilande-Kustikova. “Šā gada festivāla tematika ir skaļāka nekā citus gadus, jo vēlamies, lai Latvijas sabiedrība saskata īsfilmas patieso spēku un burvību. Esam izvirzījuši sev sarežģītu uzdevumu – vienas nedēļas laikā aplūkot sievietes vēsturisko un mūsdienu lomu sabiedrībā, izmantojot īsfilmu un pilnmetrāžas filmas kā galvenos instrumentus,” uzsver A.Veilande-Kustikova.

Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla “2ANNAS” laikā Rīgas kultūras telpu piepildīs dažādu autoru darbi, sākot no mēmā kino līdz pat mūsdienu dzīvajai video performancei. Atklājot feminisma ideju vēsturiskos pirmsākumus un atrodot to rezultātu mūsdienu kino formātā, “2ANNAS” piedāvā tādu autoru-sieviešu kā Šantalas Akermanes, Maijas Derēnas, Lotes Reinigeres, Lindas Kristanellas un Eijas Līsas Ahtilas darbus, kā arī Baltijas režisoru un daudzu citu autoru veidotās filmas. Tāpat festivāla konkursa programmā būs skatāma arī Oskaram nominētā filma “Death of shadow” un pasaules festivālu laureātes “Oh Willy...” un “Mass of men”, kā arī jaunākās Baltijas īsfilmas.

“”2ANNAS” ir vienīgais īsfilmu festivāls Baltijā, kura ietvaros norisinās Baltijas režisoru un mākslinieku jaunāko darbu konkurss. Šis festivāls atklāj īsfilmu tās dažādībā, sākot ar spēlfilmu, dokumentālo vai animācijas filmu un beidzot ar vizuāliem un konceptuāliem eksperimentiem īsformātā,” stāsta festivāla producente Amanda Boka. “Festivāla laikā mēs meklējam tādus autorus, kuri ir definējami kā robežpārkāpēji. Mēs ticam, ka īsfilmas autors ar savu desmit minūšu darbu spēj mainīt pasauli, jo īsfilma ir unikāla ar savu zibenīgo reakciju. Tas, ko mēs redzam īsfilmā šodien, pilnmetrāžas filmā būs vērojams tikai pēc vairākiem gadiem. ”2ANNAS” atklāj saviem skatītājiem to, kas uz lielajiem kino ekrāniem bus skatāms tikai pēc trīs četriem gadiem,” noslēdz A.Boka.

Papildus filmu programmām “2ANNAS” festivāla apmeklētājiem piedāvās iespēju tikties ar filmu režisoriem klātienē, īstenos vairākas filmu pirmizrādes, kā arī aicinās kinomīļus tikties neformālā gaisotnē pēc filmu izrādīšanas “Splendid Palace”, “Kino KSuns”, “Kino Bize”, “Kaņepes Kultūras centra” un “Ģertūdes ielas teātra” telpās.

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls “2ANNAS” ir neatkarīgs kino un audiovizuālās mākslas festivāls, kas meklē un iepazīstina skatītājus ar inovatīviem vizuālās komunikācijas veidiem visā pasaulē. Festivāla mērķis ir popularizēt Eiropas un pasaules kino Latvijā, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā. Plašāka informācija: www.2annas.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV