Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

7 visu laiku dārgākās filmas

Easyget.lv, 09.10.2013. 10:26

Elpu aizraujoši vizuālie efekti, izcili aktieri un filmēšanas komanda, vērienīgas mārketinga akcijas – tie ir elementi, kas veido vairāku sitmu miljonu dolāru vērtus budžetus pasaules dārgākajām filmām.
7 visu laiku dārgākās filmas

Lai noskaidrotu, vai rezultāts atbilst ieguldītajam darbam un summai, piedāvājam ieskatīties pasaules dārgāko filmu TOP 7.

"X-Cilvēki: Pēdējā sadursme” (2006)

Elpu aizraujošie supervaroņi un cīņa par izdzīvošanu filmā “X-Cilvēki: Pēdējā sadursme” tās veidotājiem izmaksājusi vairāk nekā 210 miljonus dolāru.

Trešā filmas “X- Cilvēki” daļa stāsta par pagrieziena brīdi, kad mutantiem, kuri vairāk vai mazāk veiksmīgi ir iejutušies cilvēku sabiedrībā, ir atrastas zāles, kas spētu viņus padarīt par vienlīdzīgu sabiedrības daļu un uz visiem laikiem izārstētu. Pirmo reizi mutantiem ir izvēle - saglabāt savas īpašās spējas vai arī upurēt savus spēkus.

Pie iespaidīgajiem efektiem, kuri spilgti raksturo filmā notiekošo, pavisam strādājušas vienpadsmit dažādas firmas. Daļa no filmas budžeta tika izterēti ne tikai efektu radīšanai, bet arī filmas mārketingam, kuru lielākā daļa kritiķu novērtēja kā neveiksmīgu. Lai nu kā, tas netraucēja filmai gūt panākumus un atpelnīt ieguldīto.

Oriģinālais nosaukums: "X- Men: The Last Stand", režisors Brets Ratners.

http://www.imdb.com/title/tt0376994/

"Nārnijas Hronika: Princis Kaspiāns” (2008)

Fantāziju filma par skaisto pasaku zemi Nārniju, kas uzņemta pēc īru rakstnieka Klaiva Steipla Lūisa romāna “Lauva, Ragana un drēbju skapis”, ir viena no dārgākajām filmām kino vēsturē, tās veidotājiem izmaksājot teju 225 miljonus dolāru.

Ir pagājis gads kopš iepriekšējās filmas notikumiem, kad galvenie varoņi Pīters, Sūzana, Edmunds un Lūsija atkal nokļūst brīnumainajā Nārnijas zemē. Par Nārnijas likumīgo valdnieku jākļūst princim Kaspiānam, taču viņa tēvocis alkst sagrābt troni. Kļuvis par nežēlīgas sazvērestības upuri, princis ir spiest bēgt uz Nārniju, lai rastu atbalstu un ar drosmīgo četrotni dotos episkā cīņā par taisnību.

Vizuāli krāšņā filma ieved skatītājus brīnumainā pasaku pasaulē, kuras radīšanai izmantoti vairāk nekā 1500 dažādi efekti, kas ir uz pusi vairāk nekā tika izmantots pirmajā filmas daļā “Lauva, Ragana un drēbju skapis”. Tāpat filma tika filmēta dažādās pasaules vietās, ieskaitot Īriju, Ķīnu un Argentīnu.

Oriģinālais nosaukums: "The Chronicles of Narnia: Prince Caspian", režisors Endrū Adamsons.

http://www.imdb.com/title/tt0499448/

"Harijs Poters: Jauktasaiņu princis" (2011)

Krāšņie Skotijas dabas skati, brīnumainā maģijas skola Cūkkārpa un iespaidīgie efekti filmā “Harijs Poters: Jauktasaiņu princis” tās veidotājiem izmaksājis 250 miljonu dolāru, filmu ierindojot pasaules visdārgāko kino projektu sarakstā.

Dž. K. Roulingas oriģinālstāsts par burvi Hariju Poteru, kuram rit sestais gads burvju skolā un priekšā gaidāma cīņa ar tumšajiem spēkiem, filmas veidotājiem prasīja radīt ne tikai aizraujošu stāstu, bet arī slaveno Cūkkārpas maģijas skolu. Ar dažādu iespaidīgu efektu palīdzību līdz skatītājiem nonāca gleznas, kurās sejas mainās, kāpnes, kas pārvietojas un citi brīnumaini maģijas triki. Jāatzīmē, ka filma saņēmusi arī Britu Akadēmijas filmu balvu par labākajiem vizuālajiem efektiem.

Oriģinālais nosaukums: “Harry Potter and the Half-Blood Prince", režisors Deivids Jeitss.

http://www.imdb.com/title/tt0417741/

"Zirnekļcilvēks 3" (2004)

Režisora Sema Raimi trešā “Zirnekļcilvēka” filma izmaksājusi 258 miljonus dolāru.

Trešā “Zirnekļcilvēka” filma aizvien seko Pītera Pārkera gaitam kā supervaronim. Tikai šoreiz, lai glābtu cilvēkus, viņš riskē ar to dzīvībām, kļūstot nevērīgs un pārlieku pašpārliecināts. Kā izrādās, varu pār viņu ņem tumšās domas un atriebības alkas. Šoreiz zirnekļcilvēkam gaidāma cīņa ne tikai ar tumšajiem spēkiem, bet arī pašam ar sevi.

Tāpat kā iepriekšējās filmas daļas, arī šī piesaka krāšņus efektus, kas skatītājus nespēs atstāt vienaldzīgus. Elpu aizraujošas ainas, episki cīņu skati un divi zirnekļcilvēki – tas viss gaidāms filmā, kas nopelnīja vairāk nekā 890 miljonus dolāru.

Oriģinālais nosaukums: "Spider-Man 3", režisors Sems Raimi.

http://www.imdb.com/title/tt0413300/

Sapinušies (2010)

Aizraujošās animācijas filmas “Sapinušies” uzņemšana Volta Disneja animācijas studijai izmaksājusi teju 260 miljonus, pārspējot jebkuru citu līdz šim uzņemto animācijas filmu.

Interesantais stāsts par pievilcīgo laupītāju Flinu Raideru un daiļo Salātlapiņu, kas ir ieslēgta augstā tornī meža biezoknī, ierauj skatītājus neiedomājamos piedzīvojumos. Abu raksturu sadursme ir aizraujoša un patiesi baudāma. Filma uzņemta par pamatu pēc brāļu Grimmu pasakas “Zeltmatīte” motīvien.

Krāšņi skati un ilustrācijas ļauj vaļu kā maza, tā arī liela skatītāja fantāzijai. Filmas radīšanai tika izmantots unikāls animācijas stils – vienlaikus tika sajaukts zīmēts un ar datoru radīts attēls, kopā radot gleznainus skatus un tēlus.

Oriģinālais nosaukums: "Tangled", režisors Natans Greno.

http://www.imdb.com/title/tt0398286/

"Karības jūras pirāti: pasaules malā " (2007)

Viena no piedzīvojumiem bagātākajam filmām, kuru režisējis Gors Verbinskis un producējis Džerijs Brukheimers, izmaksājusi vairāk nekā 300 miljonus, ierindojoties dāgāko filmu saraksta otrajā vietā.

“Karības jūras pirāti: pasaules malā” ir trešā sāgas “Karības jūras pirāti” daļa ar izcilo Džoniju Depu priekšgalā. Lai iegūtu maģisko karti un izglābt Džeku Sperovu, Vils Tērners dodas uz austrumiem. Dažādi piedzīvojumi un cīņa par brīvību varoņus aizved uz kādu vietu, kura nav atzīmēta nevienā kartē - uz bojā gājušo kuģu salu.

Iespaidīgi pirātu kuģi, noslēpumaina sala, krāšņi varoņi un elpu aizraujoši piedzīvojumi pilnībā ierauj skatītāju savā varā, piedāvājot sekot līdzi stāstam, kura efektu radīšana vien aizņēma piecu mēnešu darbu.

Oriģinālais nosaukums: "Pirates of the Caribbean: At World’s End", režisors Gors Verbinskis.

http://www.imdb.com/title/tt0449088/

"Avatars" (2009)

Slavenā režisora Džeimsa Kamerona episkā piedzīvojumu filma “Avatars” ir kļuvusi par visu laiku ienesīgāko filmu pasaulē, pilnībā atpelnot ieguldītos 500 miljonus dolāru.

Filma seko cilvēka prātam, kas ir iesprostots citplanētieša ķermenī. Saukts par Avataru, viņš cīnās par savu izdzīvošanu uz planētas Pandora, kas ir jauna, krāšņa pasaule aiz jebkurām iztēles robežām.

“Avatars” ir viena no vizuāli spilgtākajām filmām, kas skatītājiem sola pavisam jaunu kino baudīšanas pieredzi. Filmas radīšanai izmantotas revolucionāras tehnoloģijas, kas ļāva aktieru sejas izteiksmes precīzi attainot animācijā. Arī radītā planēta ir pierādījums tam, kādus brīnumus var paveikt mūsdienu tehnoloģijas un īsta fantāzija.

Oriģinālais nosaukums: "Avatar", režisors Džeims Kamerons.

http://www.imdb.com/title/tt0499549/

Foto: Kadrs no Džeimsa Kamerona filmas “Avatars”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV