Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Festivāla “Zemlika” laikā Durbē notiks bezmaksas filmu seansi

Easyget.lv, 10.10.2013. 12:12 | komentāri (1)

Mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāla “Zemlika” ietvaros 25. un 26. oktobrī Durbē tiks demonstrētas filmas no Berlīnes īsfilmu festivāla “My Europe” 2012. gada programmas.
Festivāla “Zemlika” laikā Durbē notiks bezmaksas filmu seansi

Turpinot jau ar pirmo festivālu aizsākto tradīciju – proti, veidot īpašu kultūras programmu, kas pieejama bez maksas, arī šogad festivāla laikā Durbē tiks demonstrētas īpaši izvēlētas filmas, kuras par brīvu apmeklēt varēs ikviens interesents.

Šogad, sadarbībā ar Rīgas neatkarīgo kinoteātri “Kino Bize”, divos garākos seansos abus festivāla vakarus tiks demonstrētas filmas no organizācijas “Citizens of Europe” rīkotā Berlīnes īsfilmu festivāla “My Europe” 2012. gada programmas.

“Četrās daļās tās viena pēc otras apskata Eiropas reģionu, no nelieliem kinematogrāfiskiem stāstījumiem kopā liekot plašāku, daudzpusīgāku kontekstu. Ko nozīmē būt eiropietim? Šī reģiona iemītniekiem ir ļoti atšķirīgi paradumi, ideāli, viedokļi un izpratne par to, kāda šeit ir un kādai vajadzētu būt sadzīvei,” komentē “Kino Bize” pārstāvis Māris Prombergs.

Berlīnes īsfilmu festivāla „My Europe” filmu programma ietver īsfilmas par ikdienas sadzīvi un sabiedriski politiskajiem jautājumiem, ar kuriem sastopas iedzīvotāji Turcijā, Vācijā, Latvijā, Somijā, Polijā, Francijā un citviet. Tās stāsta par cilvēku sadzīvošanu dažādās kultūrās, par tradīcijām, cilvēku raksturiem, cerībām un dzīves pavērsienu īpatnībām.

„Kino Bize” filmu programmu, kurā iekļautas 16 īsfilmas, piedāvā sadarbojoties ar Jauniešu studentu forumu „AEGEE-Ogre”, kas jau vairākus gadus ir „Citizens of Europe” partnerorganizācija.

Internetā:
http://www.kinobize.lv/home
https://www.facebook.com/Citizens.of.Europe

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV