Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Visu laiku iedvesmojošāko grāmatu TOP 5

Easyget.lv, 10.10.2013. 13:02 | komentāri (1)

Lasīšana ir patīkams veids, kā mēs varam turpināt mācīties un atvērt prātus pasaules bezgalīgajām iespējam un brīnumiem. Viss, kas nepieciešams, ir grāmatas, kuras vēstījums spēj iedvesmot palūkoties uz lietām no citas perspektīvas un dziļāk ieskatīties mūsu pašu dvēselēs.
Visu laiku iedvesmojošāko grāmatu TOP 5

Ieskaties visu laiku iedvesmojošāko grāmatu TOP 5!

“Ēd, lūdzies, mīli”

Romāns, kas kļuva par īstu sensāciju, ilgāk nekā gadu atrodoties “The New York Times” bestselleru saraksta pirmajā vietā un iekārojot miljoniem lasītāju sirdis. “Ēd, lūdzies, mīli” ir filozofisks stāsts par dzīvi un mīlestību. Par to, ka cilvēku galvenais mērķis ir būt laimīgam.

Stāsta centrā ir Elizabete, kurai dzīvē ir viss, ko vien var vēlēties – vīrs, lauku māja, veiksmīga karjera, bet pienāk brīdis, kad viņa apjauš, ka neko no tā nevēlas. Apjukusi un panikā viņa dodas prom, lai atrastu to, kas dzīvē viņai visvairāk trūkst – prieku, garīgumu un dvēseles līdzsvaru. Viscauri grāmatai viņa meklē sevi un savu īsto vietu pasaulē.

Elizabetes Gilbertas autobiogrāfiskais stāsts aizved lasītājus uz trīs dažādām vietām – Itāliju, Indiju un Indonēziju, atklājot ne tikai valstu vizuālo skaistumu, bet arī garīgo. Autore iedrošina ikvienu lasītāju sākt dzīvi no šī mirkļa, nesamierināties ar dzīves problēmam, spēt pieņemt pārdrošus lēmumus un riskēt mainīt kaut ko sevī un apkārtējos.

Oriģinālais nosaukums: "Eat, Pray, Love”, autors Elizabete Gilberta.

“Pieci cilvēki, kurus tu satiec Debesīs”

Viena no iedvesmojošākajam grāmatam, kas katram lasītājiem liks aizdomāties par savu eksistenci un, iespējams, uztvert lietas no cita skata punkta, ir Miča Alboma “Pieci cilvēki, kurus tu satiec Debesīs”.

Grāmatas centrā ir kara veterāns Edijs, kurš savā 83. dzimšanas dienā, cenšoties glābt kādu meiteni, iet bojā un nokļūst debesīs. Tur viņš sastop piecus cilvēkus, kas izved varoni ceļojumā, sākot no viņa bērnības līdz vecumdienām, atklājot to, cik patiesībā viņa dzīve bijusi bezjēdzīga. Kā grāmata pierāda – debesis nebūt nav beigas, bet gan vieta, kur meklēt atbildes uz jautājumiem, kas sakrājušies visas dzīves laikā.

Grāmata lasītājiem pavērs valdzinošu pasauli, kas atklās noslēpumus, kurus spēj atklāt tikai debesis. Tā būs aizkustinoša mācība par dzīvi, tās nozīmi un atbildēs uz svarīgākajiem jautājumiem par aizkapa dzīvi.

Oriģinālais nosaukums: "The Five Peoples You Meet in Heaven", autors Mičs Alboms.

“Alķīmiķis”

Paulu Koelju alegoriskais romāns “Alķīmiķis” ir ne vien pelnošākā autora grāmata, bet arī populārakā. Tā atklāj lasītājiem iedvesmojošas metaforas un māca saprast savu dvēseli un likteni.

Stāsta centrā ir aitu gans Santjago, kurš pamet visu, lai dotos ceļā un piepildītu savus sapņus. Tas ir vairāk kā garīgs ceļojums, tas ir ceļš uz sevis un savu vēlmju izprašanu. Kā grāmata vēsta, “pasaules dvēseli baro cilvēku laime. Un arī to nelaime, ļaunums vai skaudība. Īstenot savu likteni ir cilvēka vienīgais, patiesais uzdevums. Viss kalpo vienam. Ja tu kaut ko vēlies, visa pasaule slepus sadodas rokās, lai tev palīdzētu.”

Galvenā grāmatas doma ir tā, ka viss šajā pasaulē ir saistīts, gan cilvēki, gan lietas. Paulu Koelju pasniedz grāmatu pasaules valodā, kas māca, ka mēs dzīvojam dzīvi pilnu ar simboliem un zīmēm, un, tikai spējot tās augstāko nozīmi izprast, mēs spējam izprast sevi un savu likteni.

Oriģinālais nosaukums: "The Alchemist”, autors Paulu Koelju.

“Otrdienas ar Moriju”

Mičs Alboms grāmatā “Otrdienas ar Moriju” stāsta par cilvēku, kas palīdzējis pašam autoram paskatīties uz pasauli no cita skata punkta, sniedzot padomus, kas bija daudz kas vairāk par dzīves mācību.
Grāmata stāsta par Moriju Švarcu, kuram dzīvot ir atlicis vien pāris mēneši. Visu savu dzīvi viņš ir kalpojis studentiem, mācot ne tikai teorētisku priekšmetu, bet sniedzot arī mācību, kas turpmāk palīdzēs izprast dzīvi un pasauli. Savas dzīves pēdējos mirkļos Morijs Švarcs satiek kādu bijušo studentu, kurš ir nomaldījies no ceļa un skolotāja izpratnes. Abiem ir sniega otrā iespēja, lai atjaunotu attiecības un mācītos izprast dzīvi.

“Otrdienas ar Moriju” ir emocionāla, aizkustinoša grāmata par cilvēka mīlestību uz savu skolotāju. Mīlestību, kas kļūst par apgaismības avotu un sniedz dziļu gudrības mācību. Lasītājiem tā liks palūkoties uz to, kas dzīvē ir patiesi svarīgs un nozīmīgs.

Oriģinālais nosaukums: "Tuesdays with Morrie”, autors Mičs Alboms.

“Mūks, kurš pārdeva savu Ferrari”

Viena no visu laiku iedvesmojošākajām grāmatām ir Šarma S. Robinsa bestsellers “Mūks, kurš pārdeva savu Ferrari”, kas bagātina un uzlabo jebkuras personas dzīvi.

Šis brīnišķīgais stāsts ir par pasaulslavenu advokātu, kuram liktenīga sirdslēkme liek pārdomāt visu savu līdzšinējo dzīvi. Tā vietā, lai turpinātu līdz šim trauksmaino dzīvi, viņš dodas ceļojumā, lai meklētu atbildes uz dzīves būtiskākajiem jautājumiem. Viens no tiem ir: Ko es vēlos no dzīves?.

Grāmata krāšņi atklāj divu pasauļu neparasto savienošanos, kas rada iedvesmojošu vēstījumu. Vēstījumu, kas lasītājiem sniegs iespēju apzināties savu iekšējo es, un pierādīs, ka laimi var iemantot, esot harmonijā ar sevi un pasauli.

Oriģinālais nosaukums: "The Monk Who Sold His Ferrari", autors Šarma.S.Robins.

Kura grāmata Tev likusi pozitīvi mainīt dzīvi?

Foto: Džūlija Robertsa filmā “Ēd, lūdzies, mīli”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV