Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Pasaules pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma “Misija uz visuma malu”

Easyget.lv, 10.10.2013. 14:53

Pirmdien, 14. oktobrī, pasaules pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma "Mission to the Edge of Space: The Inside Story of Red Bull Stratos". Plkst. 19:00 pēc Latvijas laika sāksies intervijas tiešsaistē www.rdio.com/redbullstratos ar Fēliksu Baumgartneru, Džo Kitindžeru un citiem Red Bull Stratos komandas dalībniekiem.
Pasaules pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma “Misija uz visuma malu”

Gadu pēc Red Bull Stratos vēsturisko mirkli iespējams izdzīvot vēlreiz caur sirdi stindzinošo dokumentālo filmu. Jauni aizkulišu stāsti un video materiāli no pirmās projekta dienas un cauri visiem pieciem misijas attīstības gadiem atklāj līdz šim nezināmus konfliktus, kas draudēja apturēt misijas norisi. Skatītāji uzzinās sen gaidītās detaļas par Baumgartnera sejas aizsega uzkaršanas iemesliem, kas gandrīz lika atcelt visu misiju, kā arī dzirdēt personiskas intervijas un intīmas anekdotes no komandas, kura pirmo reizi kameras priekšā atcerēsies savu pieredzi un grūtības, kuras nācās pārvarēt.

“Misija uz visuma malu” būs aizraujoša gan tiem, kas sekoja līdzi šim vēsturiskajam brīdim pagājušā gada oktobrī, gan arī tiem, kas to palaida garām. Lai noskatītos visu dokumentālo filmu 14. oktobrī, bezmaksas jāreģistrējas: www.rdio.com/redbullstratos

Red Bull Stratos bija lidojuma testa programma, kas pagājušā gada rudenī aizrāva visu pasauli, kad Baumgartners kļuva par pirmo cilvēku, kurš ar savu ķermeni apsteidzis skaņas ātrumu. Pēc pacelšanās 24 jūdzes virs zemeslodes ar milzīgu hēlija balonu, viņš nolēca no savas kapsulas. Uzvilcis tikai kosmonauta tērpu, un ar skābekli apmēram 10 minūtēm uz savas muguras, viņš uzņēma ātrumu no 0 līdz 843,6 jūdzēm stundā un nieka 50 sekundēs nolaidās uz zemes. Red Bull Stratos pārspēja vairākus pasaules rekordus un atnesa vērtīgus zinātniskus datus, kas uzlabos nākotnes aviatoru un astronautu drošību. Tas arī bija visu laiku skatītākais notikums interneta vēsturē, un tā valdzinājums nerimstas.

Oficiālais filmas treileris, dziesma “Oh Boy” un cita informācija par dokumentālo filmu un tiešraide ir pieejamas rdio.com/redbullstratos.

Vairāk informācijas: www.redbullstratosnewsroom.com

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV