Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Kinofilmu izlase "Cilvēki. Laikmeti. Leģendas" Splendid Palace Viesistabā

Easyget.lv, 10.10.2013. 16:39

No 18.oktobra kinoteātra Splendid Palace Jaunajā zālē jeb Viesistabā tiks piedāvāta kinofilmu izlase "Cilvēki. Laikmeti. Leģendas".
Kinofilmu izlase "Cilvēki. Laikmeti. Leģendas" Splendid Palace Viesistabā

Mēneša garumā skatītājiem būs iespēja izdzīvot vairāku pasaulslavenu un vēsturisku personību dzīvesstāstus tādās kino kritiķu atzinīgi novērtētās filmās kā Toma Hūpera „Karaļa runa” (The Kings Speech), „Dzelzs lēdija” (The Iron Lady), „Hercogiene” (The Duchees), „Manis tur nav” (I’m not there), Renuārs un citās.

Biogrāfisko filmu seansi ik vakaru plkst.19.00, biļešu cena uz filmām 3 lati.

Manis tur nav

Režisora Toda Heinsa neordinārā filma stāsta par ASV Minesotas štatā dzimušo leģendāro dziedātāju un komponistu Bobu Dilanu. Viņa spilgtās karjeras unikālos brīžus stāstā ataino dažādi aktieri. Keita Blanšeta attēlo dziedātāju „Don’t Look Back” laikos, Hīts Ledžers ir Dilans filmā par Dilanu, Kristiāns Beils iemiesojas dziedātāja tēlā laikā, kad viņš nopietni pievērsās politikai, Ričards Gīrs spēlē Bobu Dilanu pēc motocikla avārijas, savukārt, Markuss Karls Franklins iejūtas pavisam jauniņā Boba lomā. Aktrise Keita Blanšeta par šo lomu saņēmusi Venēcijas kinofestivāla balvu! Filma ir īpaša ne vien ar dažādo aktieru neatkārtojamo tēlojumu, bet arī ar izvēlēto kino valodu un stilistiku - katra filmas daļa uzņemta stilā, kas atspoguļo konkrētajam laikam raksturīgos populārās kultūras aspektus. "I’m Not There" nav pirmā režisora Toda Heinsa muzikālā filma, 1998. gadā viņš uzņēma biogrāfisko glemroka lenti "Velvet Goldmine".

Jaunajā zālē: 19.10. seanss 19:00

Hercogiene

Devonšīras hercogiene Džordžiāna Spensere ir viena no 18.gadsimta skandalozākajām personībām. Hercogienes skaistums un harizma padarīja viņu slavenu, bet viņas kaislības, azarts un mīlas dēkas izpelnījās nosodījumu. Hercogienes kaislīgā dēka ar kādu jaunu politiķi izraisa konfliktu ar vīru un draud pārvērsties plašā skandālā... Tomēr caur pretrunīgajām hercogienes dēkām skaidri jaušama vēlme patiesi mīlēt. Krāšņa vēsturiska drāma ar Keiru Naitliju un Ralfu Fainsu galvenajās lomās.
Režisors: Saul Dibb. Lomās: Keira Knightley, Ralph Fiennes, Charlotte Rampling, Dominic Cooper.

Jaunajā zālē: 20.10. seanss 19:00

Dzelzs lēdija

„Dzelzs lēdija" ir apbrīnojams un intīms kinostāsts par Mārgaretu Tečeri (Merila Strīpa), pirmo un līdz šim vienīgo Lielbritānijas sievieti-premjerministri. Neskatoties uz šķiru un dzimumu diskrimināciju, vienai no vispazīstamākajām un visietekmīgākajām 20.gadsimta sievietēm izdevās sasniegt politikas virsotnes, kurās līdz šim dominējuši vīrieši.

Režisors: Phyllida Lloyd. Lomās: Meryl Streep, Jim Broadhent, Richard E. Grant.

Jaunajā zālē: 21.10. seanss 19:00

Karaļa runa

Anglijas karalis Džordžs VI negaidīti kāpa tronī, kad viņa brālis Edvards no tā atteicās pēc tēva karaļa Džordža V nāves. Jaunais karalis netīkoja pēc karaļa troņa, jo visu mūžu bija cietis no runas defekta. Otrā pasaules kara priekšvakarā Anglijai bija nepieciešams līderis, un karaļa sieva Elizabete pierunāja vīru vērsties pie ekscentriskā runas terapeita Laionela Loga. Lai gan iesākums bija grūts, terapijas laikā starp viņiem izveidojās ciešas saites. Ar Laionela, karaļa ģimenes, valdības un Vinstona Čērčila atbalstu, karalim izdodas pārvarēt stostīšanos un uzstāties radio ar runu, kas neatgriezeniski iedvesmoja britu nāciju...

Filmā, kuras pamatā ir patiesi notikumi pašreizējās Anglijas karalienes Elizabetes II tēva dzīvē, lomas atveido Kolins Fērts, Džefrijs Rašs, Helēna Bonema Kārtere, Maikls Gambons un citi. Vēsturiskā drāma „Karaļa runa”, kas jau ieguvusi virkni godalgu un saņēmusi 7 „Zelta Globusa” nominācijas, tiek uzskatīta par vienu no Kinoakadēmijas balvu „Oskars” favorītēm.

Jaunajā zālē: 22.10. seanss 19:00

Renuārs

Pjēru Ogistu Renuāru nomoka viņa sievas zaudējums, vecuma radītās sāpes un briesmīgā ziņa, ka viņa dēls Žans ticis ievainots 1. Pasaules karā. Bet tad viņa dzīvē pēkšņi ienāk jaunā meitene Andrē, un gleznotājs ir nerimstošas enerģijas un kūsājoša dzīvesprieka pārpilns. Ar jaunības degsmi un neticamu skaistumu apveltītā meitene Andrē kļūs par gleznotāja pēdējo modeli un viņa jaunības avotu. Kad gleznotāja dēls Žans atgriežas mājās, lai ārstētu karā gūtos ievainojumus, arī viņu apbur meitenes skaistums un viņš iemīlas..

„Renuārs” ir Kannu Kinofestivāla konkursa programmas filma, kas veltīta izcilajam franču gleznotājam un viņa dēlam – vēlāk slavenam franču režisoram Žanam Renuāram. Filmai ir īpašs vizuālais stils, kas imitē Renuāra gleznošanas manieri. Filmas centrā ir jauna sieviete, kura ir gan mūza, gan mīļotā, gan iekāres objekts abiem Renuāriem.

Karš ir ievainojis divus Renuāra dēlus, kas nolemj gleznotāju pastāvīgām ciešanām. Taču nedz viņa sievas nāve, nedz paralizējošā slimība, kas pakāpeniski viņu pārņem savā varā, nespēj Renuāru atturēt no viņa pēdējo lielisko mākslas darbu radīšanas, cēli un varonīgi ejot pretī rūgtajām beigām, apņēmības pilns notvert visu kaisles un iekāres pievilcību, visu dzīves sniegto prieku.

Režisors: Gilles Bourdos. Lomās: Michel Bouquet, Christa Theret, Vincent Rottiers.

Jaunajā zālē: 23.10. seanss 19:00

Ieeja: 3.00 Ls (4.27 EUR), skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls (3.56 EUR).

Foto: Kadrs no filmas  „Dzelzs lēdija”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV