Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Paziņoti Manhetenas īsfilmu kinofestivāla uzvarētāji

Easyget.lv, 11.10.2013. 13:56

Manhetenas īsfilmu festivālā par Rīgas un pasaules skatītāju favorītu kļuva Lielbritānijas režisora Marka Nunneleja filma “Kismet vakariņas”
Paziņoti Manhetenas īsfilmu kinofestivāla uzvarētāji

Kinoteātrī “Splendid Palace” 4.oktobrī notika Manhetenas īsfilmu festivāla konkursa skate, kurā tika demonstrētas desmit īsfilmas. Vairākums Rīgas publikas nobalsoja par Marka Nunneleja filmu “Kismet vakariņas”, otrā vietā palika somu režisores Selmas Vilhunen komēdija “Es visu izdarīšu pati!”, trešajā – režisora Seba Edvarda (Lielbritānija) filma “Piektdiena” par jaunieti, kurš grib atriebt teroraktā bojāgājušo māti.

Pēc noslēguma seansa 6.oktobrī Ņujorkā un visas pasaules skatītāju balsu apkopojuma tika paziņoti festivāla uzvarētāji. Tapat kā rīdzinieki, skatītāji visā pasaulē ar lielu balsu pārsvaru ir balsojuši par romantisko mīlas stāstu “Kismet vakariņas”. Sudrabs – režisora Jakoba Sillmana filmai par ebreju zēnu “Nometinājuma josla”, ASV. Bronza – īsfilmai “Es esmu liela skumju bumba”, režosors Kriss Tailers, ASV.

Balsojumā par labāko aktieri gan par Rīgas, gan visas pasaules skatītāju favorītu kļuva aktieris Reece Noi, kurš atveidoja galveno lomu filmā “Piektdiena”.

“Manhattan Short” ir pasaulē visplašākais īsfilmu festivāls un norit jau 16.gadu. Šogad no iesniegtajām 628 īsfilmām no 48 pasaules valstīm finālam tika atlasītas desmit filmas.

Foto: Kadrs no filmas “Kismet vakariņas”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV