Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Tirgotāju un kuģotāju dzīve viduslaiku Rīgā

Easyget.lv, 11.10.2013. 09:54

Svētdien, 13. oktobrī, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā notiks Ģimenes dienas aktivitātes, kas būs veltītas tēmai „Kā rīdzinieki un Rīgas viesi dzīvoja, kuģoja un tirgojās viduslaikos”, informē muzeja pārstāve Ingrīda Lukašēviča.

Pulksten 11.00, 13.00, 15.00 interesentus gids aicinās tematiskā ekskursijā „Tirgotāju un kuģotāju dzīve viduslaiku Rīgā”. Ekskursijas gaitā varēs iepazīt gan seno kuģu veidus, gan naudu, kādu tolaik lietoja, gan uzzināt kā rīdzinieki un Rīgas viesi tirgojās, kādas bija pieprasītākās preces, kā no Rīgas un uz Rīgu kuģoja, ko Rīgā paveica leģendārā Melngalvju brālība, kā lielais koka milzis - Rīgas Lielais Kristaps kļuva par vienu no Rīgas simboliem un daudz ko citu. Pulcēšanās uz ekskursiju muzeja vestibilā.

Ikvienam būs iespēja pārbaudīt uzmanību un atjautību, spēlējot spēli „Hanzas kuģi jūrās un ostās”, tādejādi iejūtoties senā Hanzas tirgotāja vai kuģa puikas lomā, ar viduslaiku kuģu modelīšiem kuģojot pa Baltijas jūru uz dažādām Eiropas ostām, vedot dažādas preces. Rīga jau no 13. gadsimta bija Eiropas attīstībā tik nozīmīgās Hanzas savienības dalībniece.

Iegūtās emocijas un zināšanas par Rīgu, svešām zemēm, tuvām un tālām jūrām, kuģiem, kuģotājiem, tirgotājiem un citām interesantām lietām, būs iespēja nostiprināt, pildot tematiskas „Darba lapas”, kā arī zīmējot radošajā darbnīcā.

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu: Ls 1,00; pensionāriem, studentiem, skolēniem Ls 0,50.

Plašāka informācija: Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Komunikācijas darba nodaļā; tel.: 67356676. www.rigamuz.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV