Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Filmiņa "Joka pēc alfabēts" skatīta vairāk nekā miljons reižu

Easyget.lv, 11.10.2013. 16:21

Režisora Reiņa Kalnaeļļa animācijas filma “Joka pēc alfabēts” gada laikā interneta vietnē “youtube” skatīta vairāk nekā miljons reižu, izpelnoties gan Latvijas, gan ārvalstu iedzīvotāju interesi.
Filmiņa "Joka pēc alfabēts" skatīta vairāk nekā miljons reižu

Salīdzinoši daudz skatījumu bijis no Lielbritānijas (30 tūkstoši), ASV (16 tūkstoši) un Vjetnamas (11 tūkstoši). Vidējais skatīšanās ilgums ir 2,8 minūtes, kas nozīmē, ka skatītāji ne tikai noklikšķina uz video, bet arī noskatās 3 minūtes garo filmiņu.

Filma pamatā tika veidota Latvijas skatītājiem, taču tā ieinteresējusi arī producentus ārvalstīs, kuri vēlas to adaptēt citās valodās. Visai drīz studija sāks darbu pie “Joka pēc alfabēts” versijas krievu valodā.

“Joka pēc alfabēts” ir otrā režisora Reiņa Kalnaeļļa animācijas filma. Pirmā viņa režisētā animācijas īsfilma “Kad āboli ripo” piedalījusies ap 100 starptautiskos festivālos un vairākos no tiem saņēmusi balvas.

Šobrīd režisors strādā pie pilnmetrāžas animācijas filmas “Zelta Zirgs”, kas drīzumā nonāks uz kino ekrāniem. “Zelta zirgs” ir Latvijas, Lietuvas, Luksemburgas un Dānijas kopražojuma filma, kuras scenārija pamatā ir Raiņa luga.

Filma “Joka pēc alfabēts” tapusi filmu studijā Rija ar Rīgas domes un Kultūrkapitāla fonda atbalstu. Pie filmas strādāja scenārija autore un māksliniece Indra Sproģe, galvenā animatore Taiga Zīle, kā arī citi Rijas darbinieki. Neatņemama filmas sastāvdaļa ir tās pavadošā dziesma, ko sacerējis Renārs Kaupers.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV