Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Liepājas Olimpiskais centrs sāk piekto kultūras sezonu

Easyget.lv, 11.10.2013. 17:23

Ar izpārdotu režisora Jura Rijnieka muzikālo komēdiju „Gribu bērnu!” piektdien, 11.oktobrī, pulksten 19:00 Rožu zālē tiks atklāta jaunā kultūras sezona Liepājas Olimpiskajā centrā, informē LOC Kultūras projektu vadītājs Aigars Kārkliņš.

Šis Liepājas Olimpiskajam centram ir īpašs gads - 5 gadu jubilejas gads, tāpēc kultūras programma būs īpaši daudzpusīga un vērienīga - ar jauniem, iepriekš neredzētiem pasākumiem, piedaloties Latvijas un Starptautiska mēroga skatuves māksliniekiem.

Oktobris saturiskā ziņā solās būt ļoti krāsains. Jau sestdien, 12.oktobrī, Rožu zālē būs iespēja baudīt populārās Karlo Goldini komēdijas „Divu kungu kalps” krievu versiju ar Andreju Noskovu galvenajā lomā. Savukārt, 19.oktobrī uz Rožu zāles skatuves atgriezīsies Čigānzēni, šoreiz līdzi ņemot Latvijas estrādes leģendu Žoržu Siksnu, lai prezentētu liepājniekiem jauno koncertprogrammu „Nepalaid garām!”.

Uzreiz nākamajā dienā, 20.oktobrī, Liepājas Olimpiskā centra Arēnā norisināsies vērienīgs Maestro Raimonda Paula un dzejnieka Guntara Rača kopdarbu lielkoncerts „Nekur nav tik labi kā mājās!”, piedaloties tautā iemīļotiem māksliniekiem, kuru repertuārā dubultzīmolam „Pauls un Račs” bijusi īpaša nozīme. Arī „Tipa orķestris” un Normunds Jakušonoks ir vasarā ieguldījuši aktīvu darbu, lai 26.oktobrī liepājniekiem nodotu vērtēšanai savu debijas koncertprogrammu „Notikums”. Oktobra mēneša piedāvājumu noslēgs atraktīva izrāde bērniem no Maskavas „Mani mīļie kaķi”, kurā piedalīsies 50 kaķi no slavenā Maskavas Kuklačeva kaķu teātra.

Novembris, kā jau katru gadu ierasts, lielākoties tiks aizvadīts Valsts svētku zīmē, piedāvājot liepājniekiem apmeklēt pasākumus, kuri veltīti Latvijas Neatkarības gadadienai, bet papildus valsts svētku programmai būs iespēja tikties ar iepriekš ļoti silti uzņemtiem skatuves māksliniekiem, kā arī ar pavisam jauniem viesiem Liepājas pusē. 2.novembrī Rožu zālē izskanēs koncertprogramma „Zeme”, kas ir liepājnieku Igo un Jāņa Strazda jaunākais veikums četru dabas stihiju cikla „Uguns, Zeme, Ūdens un Gaiss” projekta ietvaros. 3.novembrī LOC Arēnā līdz šim nebijuši viesi – lauvas, jaguāri, leopardi, pumas, profesionāli akrobāti un klauni, kā arī daudzi citi pārsteigumi Sanktpēterburgas Zelta cirka izpildījumā. Arī Liepājas Bērnu un jaunatnes centra radošie kolektīvi 14.novembrī par godu Latvijas Neatkarības gadadienai aicinās liepājniekus uz uzvedumu „Sārtais ziediņš”, kurā iesaistīti vairāk nekā 100 dziedošie, dejojošie un teātri spēlējošie jaunieši un viņu pedagogi. Uz aizraujošu un humora pilnu muzikālu stāstu par mazajiem rūķīšiem Smurfiņiem un viņu nelabvēli burvi Gargamelu 15.novembrī aicināti mazie liepājnieki, lai kopā ar rūķīšiem meklētu zelta statueti, kuru iekārojis burvis Gargamels. Savukārt, 16.novembra vakarā Liepājas Olimpiskā centra Arēnu pieskandinās patriotiski motīvi Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokoperas „Lāčplēsis” jauniestudējumā, piedaloties Latvijā populāriem un iemīļotiem skatuves māksliniekiem. Arī nākamajā dienā Rožu zālē ar vērienīgu koncertprogrammu „Manas tautas dziesmas” tiks turpināti Latvijas Valsts neatkarības gadadienas svētki, piedaloties jau skatītājiem iecienītam mākslinieku sastāvam, ar kuru jau ierasts ik gadu tikties Rožu zālē 17.novembrī. Novembri uz ļoti pozitīvas nots noslēgs un humoram liks nobālēt Liepājā iepriekš ļoti silti uzņemtais komiķis Jānis Skutelis, kurš 30.novembrī liepājniekiem piedāvās kārtīgu smieklu maratonu savā jaunajā stand-up izrādē.

Nu jau tradicionāli decembris Liepājas Olimpiskajā centrā tiks uzsākts ar Starptautisko visu šķirņu suņu izstādi „Dzintarkrasts”, kas LOC Arēnā norisināsies 7. un 8.decembrī. 12.decembrī Rožu zālē norisināsies koncerts „Ziemassvētku brīnumu gaidot”, kurā priekšnesumus skatītājiem būs sarūpējuši cilvēki ar īpašām vajadzībām. Savukārt 13.decembrī uz Rožu zāli pie maziem liepājniekiem ciemos brauks kaķītis Laķītis ar draugiem no jautrās svētku programmas „Ziemassvētki Brīnumskapī”. Šī gada decembris solās būt īpašs arī ar to, ka pēc vairāku gadu pārtraukuma Rožu zālē ar Ziemassvētku programmu atgriezīsies Latvijā populārais mūziķis un televīzijas šovu vadītājs Lauris Reiniks. 25.decembrī Rožu zālē viesosies Sanktpēterburgas muzikālais teātris „Pēterburgas operete” ar pasaulē pazīstamo muzikālo pasaku bērniem „Brēmenes muzikantu jaungada piedzīvojumi” un Irmes Kalmana opereti krievu valodā pieaugušajiem „Marica”. 2013.gada decembri Arēnā ar vērienīgu šovu noslēgs populārākais leģendārās grupas ABBA šovs pasaulē „The Music Of ABBA”. Šis ABBA šovs ir neapšaubāms un autentisks, māksliniekiem ir tiesības parādīties ar oriģinālajiem un sensacionālajiem ABBA apģērbiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV