Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Apokaliptiskā drāma "Staigājošie miroņi" atgriežas TV

Easyget.lv, 14.10.2013. 09:49

Šausmu un spriedzes drāmu cienītāji Latvijā var līksmot - jau 14.oktobra vakarā TV kanāls FOX sāk demonstrēt visā pasaulē populārā ASV seriāla"Staigājošie miroņi" ("Walking Dead") jaunāko, 4. sezonu, informēja "Fox International Channels"(FIC) sabiedrisko attiecību konsultants Kārlis Bikšus.
Apokaliptiskā drāma "Staigājošie miroņi" atgriežas TV

Pēc viņa sacītā, seriāla fani visā pasaulē, tostarp Latvijā, jaunās sezonas pirmo sēriju FOX kanālā varēs vērot jau 24 stundu laikā pēc tās pirmizrādes ASV, kas būs svētdien, 13.oktobrī.

Seriāls stāsta par šerifa palīgu Riku Graimsu, kurš pēc pamošanās no komas saprot, ka pēc šausminoša apokaliptiska notikuma pasauli ir apsēduši asinskāri zombiji jeb miesu ēdoši staigātāji. Vīrietis dodas savas ģimenes meklējumos un sastopas ar vairākiem citiem izdzīvojušajiem.

4.sezonā drošsirdīgais Riks ar līdzbiedru grupu skarbos apstākļos turpina cīņu par izdzīvošanu un meklē drošu patvēruma vietu. Vai dramatiskajā cīņā par eksistenci viņi spēs atrisināt savstarpējas nesaskaņas un saglabāt cilvēcību?

Jau iepriekšējā sezonā liela uzmanība bija veltīta seriāla varoņu savstarpējām attiecībām, jo pieaugot spriedzei, cilvēki kļuva aizvien neprognozējamāki un pat bīstamāki par visapkārt uzglūnošajiem staigājošajiem miroņiem. Vai patiešām lielākie ienaidnieki patiesībā būs meklējami nevis staigājošu miroņu, bet gan dzīvo cilvēku vidū? Atbildi uz to sniegs 16 sēriju garā 4.sezona, kas, pēc seriāla autoru solītā, būšot līdz šim labākā un aizraujošākā.

Seriāls, kurš debitēja zīmīgā datumā - 2010. gada 31. oktobrī -, nominēts daudzām balvām un saņēmis kopumā 11 balvu, tostarp "Zelta globusu" kā labākais televīzijas drāmas seriāls un divas prestižās "Emmy" balvas.

Jaunajā sezonā galvenajā lomā atkal redzēsim 40 gadu veco britu aktieri un režisoru Endrjū Linkolnu, kurš Latvijas skatītājiem pazīstams ar lomu romantiskajā komēdijā "Tāda ir mīlestība" ("Love Actually"). 2001.gadā Linkolnu nominēja kinematogrāfijas balvai "Zelta globuss" par lomu dramatiskajā komēdijā «Skolotāji» ("Teachers"). Slavas zenītā viņš nonāca, atveidojot advokāta stažieri populārajā seriālā "Šī dzīve" ("This Life"). Linkolns ir spēlējis ne mazums lomu arī teātri, par savu aktierdarbu izpelnoties augstus kritiķu vērtējumus.

Seriāls "Staigājošie miroņi" ir veidots pēc Roberta Kirkmana tāda pašā nosaukuma komiksa motīviem.

Skaties seriāla "Staigājošie miroņi" 4.sezonu pirmdienās, plkst. 21.00, sākot no 14.oktobra!

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV