Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Atklāts balvas “Kilograms kultūras 2013” trešā ceturkšņa balsojums

Easyget.lv, 14.10.2013. 12:40

Skatītāji aicināti balsot par savu kultūras notikumu 2013. gada trešajā ceturksnī – jūlijā, augustā un septembrī, atzīmējot saistošāko notikumu katrā nominācijā un izvēloties savu gada pārsteigumu kultūrā Latvijas Televīzijas mājas lapā www.ltv.lv/lv/1kg-kulturas/.
Atklāts balvas “Kilograms kultūras 2013” trešā ceturkšņa balsojums

Balsojuma uzvarētāji piedalīsies balvas „Kilograms kultūras 2013” gada balsojumā.

Mūzikas nominācijā izvirzīts Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncerts ar diriģentu Vladimiru Fedosejevu (Krievija) un solistu Egilu Siliņu Lielajā ģildē 27. septembrī, kamerorķestra „Sinfonietta Rīga” koncerts ar akordeonisti Kseniju Sidorovu un diriģentu Jāni Liepiņu Cēsu Mākslas festivālā un orķestra sezonas atklāšanas koncerts ar vijolnieci Evu Binderi un diriģentu Normundu Šnē 20. septembrī Lielajā ģildē, kā arī Valsts Akadēmiskā kora „Latvija” rīkotie 16. Starptautiskā Garīgās mūzikas festivāla koncerti – Ērika Ešenvalda kormūzika un Arvo Perta „Te Deum” 17. augustā Liepājas  Sv. Jāzepa Romas katoļu katedrālē un koncerts „Gruzijas motīvi” 4. septembrī Rīgas Domā.

Vizuālās mākslas nominācijā aicina balsot par laikmetīgās mākslas darbu kolekcijas izstādi „...lai gadījums kļūtu par notikumu...” Rīgas mākslas telpā, Ilmāra Blumberga personālizstādi "Es nemiršu" Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē „Arsenāls” un latviešu ainavu gleznotāja Jūlija Federa (1838–1909) darbu izstādi Mākslas muzejā „Rīgas Birža”.

Teātra cienītāji var izvēlēties savu favorītu trīs izrāžu konkurencē - Rīgas stāsts „..bagātā kundze..” pēc A. Upīša darbu motīviem Latvijas Nacionālajā teātrī (režisore Ināra Slucka), „Piafa” - muzikāls dzīvesstāsts pēc Pemas Džemsas lugas Liepājas teātrī (režisore Laura Groza-Ķibere) un Borisa Pasternaka „Doktors Živago” Valmieras teātrī (režisore, tulkotāja un dramatizējuma autore – Indra Roga).

Literatūras nominācijā izvēlētas trīs grāmatas - Marta Pujāta „Nāk gaismā pati lampa”, apgāds „Mansards”, Noras Ikstenas „Dievmātes draudzene”, izdevniecība Dienas Grāmata, un Arta Ostupa dzejas krājums “Fotogrāfija un šķēres”, apgāds „Mansards”.

Kino kategorijā izvirzīta režisores Unas Celmas dokumentāla spēlfilma "Mana koka stāsts" (studija GREENWALK & FENIXFILM).

Par Gada notikumu kultūrā skatītāji var izvēlēties XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkus, Rīga 2013. gads, 10. Starptautisko Jaunā teātra festivālu „Homo Novus”, Rīga 2013. gada 2. – 8. septembris un Latvijas Nacionālās operas ēkas 150 gadu jubilejas koncertu 5. un 6.septembrī un baletdejotājam Mārim Rūdolfam Liepam veltīto pieminekļa atklāšanu.

2013. gada trešajā ceturksnī kategorijā “Pārsteigums kultūrā” virzīta Rīgas brīvdabas kinoteātra ideja “Kino pagalms”, idejas iniciators Aivars Lāns.

Balvu „Kilograms kultūras” raidījums „100g kultūras” izveidoja 2011. gada sākumā. Kandidātu izvirzīšanas un vērtēšanas sistēmu veido gan raidījuma „100g kultūras” komanda, gan Latvijas Televīzijas žurnālisti, kuri raidījumos atspoguļo kultūras notikumus Latvijā. Katru ceturksni nomināciju skaits ir atkarīgs no kultūras notikumiem, taču nepārsniedz astoņas nominācijas, kurās virza ne vairāk kā trīs notikumus.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV