Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Šonedēļ Rīgā uzstāsies leģendārā ASV stepa dejotāja Hetere Kornelle

Easyget.lv, 14.10.2013. 12:56

Sestdien, 19.oktobrī, plkst.20.00 klubā „Omas briljanta istaba”, Audēju ielā 7, notiks stepa dejas un džeza improvizācijas vakars, kurā piedalīsies leģendārā dejotāja Hetere Kornelle (Heather Cornell) no Ņujorkas, stepa trio „Soul Tap”, grupa „The Quinters”, kā arī Kornelles meistarklašu audzēkņi.

Heteri Kornelli, vienu no mūsdienu slavenākajām stepa meistarēm un pasniedzējām, raksturo ļoti muzikāla pieeja šim dejas stilam, ko viņas izpildījumā Latvijā varēs baudīt pirmo reizi. Improvizācijas vakars dos iespēju pārliecināties, ka stepa dejotājs savā būtībā ir arī mūziķis, ar kāju piesitieniem veidojot ritma zīmējumus, atvasinot tos no melodijas un vienlaikus dodot impulsus mūziķiem klasiskas džeza tēmas izspēlēt neparedzamās, neatkārtojamās variācijās.

Pēc džema sesijas ap plkst.21.00 „Omas briljanta istabā” uzstāsies Paula Pokratnieka džeza trio, kura sastāvā muzicēs bundzinieks Pauls Pokratnieks, pianists Oskars Račevskis un basists Edvīns Ozols, bet vēlāk vairāku dīdžeju vadībā klubā līdz pat rītam turpināsies dejas - spēlēs Dj Horens un Milcky Selector, Dj Ai-Va un Dj Jānis Olmanis. Ieeja – bez maksas.

19. un 20. oktobrī gaidāmajās meistarklasēs gan vietējiem, gan ārzemju dejotājiem būs iespēja apgūt stepa dejas tehniku, horeogrāfijas un improvizāciju. Tā būs pirmā reize, kad pasaules augstākā līmeņa stepa profesionālis Latvijā sniegs tik intensīvas meistarklases trīs dažādu līmeņu dejotājiem - iesācēju, vidējam un profesionālajam līmenim.

Meistarklasēm līdz piektdienai, 18.oktobrim, aicināti pieteikties ne vien stepa dejotāji, bet arī citu deju stilu lietpratēji un interesenti bez dejas pieredzes, jo nodarbībās ikviens varēs smelties sev noderīgas dejas un muzikālās prasmes, izvēloties atbilstošā līmeņa stepa stundas.

Informācija par nodarbību grafiku, cenām un reģistrācija meistarklasēm - http://soultap.lv/par-meistarklasem/

Kornelles meistarklases Rīgā organizē stepa grupa „Soul Tap”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV