Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Šonedēļ Totaldobže mākslas centrā

Easyget.lv, 14.10.2013. 15:52

No 15. līdz 19. oktobrim Totaldobže mākslas centrs saviem apmeklētājiem piedāvā daudzpusīgu kultūras programmu, kur visas nedēļas garumā būs iespējams apmeklēt vairākus koncertus, diskusijas un tango nodarbības.

Otrdien, 15. oktobrī, plkst. 18.30, kā katru nedēļu, Totaldobže mākslas centrā 3. stāva mazajā zālē, pasniedzēja Aigara Stirnas vadībā notiks tango nodarbības. Aicināti piedalīties it visi interesenti, bez vecuma ierobežojuma, iepriekšēja deju pieredze iesācēju grupās nav nepieciešama.

Trešdien, 16. oktobrī, plkst. 19.00. norisināsies “Diskusiju darbnīca” – Jaunās kultūras laboratorijas diskusiju cikls, kura ietvaros katru otro nedēļu mākslas centra telpās tiks veidotas diskusijas par sabiedrībā aktuāliem un interesantiem tematiem. "Diskusiju Darbnīca" noris sadarbībā ar žurnālu "Ir", kurā ietvertās publikācijas un to skartās tēmas plānotas kā diskusiju tematiskā bāze. Šīs nedēļas diskusiju tēma - "Praktiskā kultūrpolitika Latvijā. Kas būs jaunais kultūras ministrs?", piedaloties pārstāvjiem no Nacionālās apvienības, Latvijas Radošo savienību padomes, Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju asociācijas un citām kultūras institūcijām, kā arī kopā ar neatkarīgajiem kultūras nozares pārstāvjiem. Ieeja – bezmaksas.

Pēc dalības spraigajās diskusijās, apmeklētāji aicināti baudīt trešdienas vakara programmas turpinājumu - plkst. 21.30 uzstāsies Matīsa Čudara (ģitāra) un Kajas Draksler (klavieres) duets ar vīdžeja Elkes Juladi piedalīšanos. Kaja Draksler un Matīsa Čudara duets ir muzikāla divvienība, kam interesē spontāna pašizpausme, muzikālo rāmju un žanru izkliedēšana. Dueta mūzika ir kā garīgs piedzīvojums gan pašiem mūziķiem, gan klausītājiem. Tā esence meklējama spirituālās mūzikas saknēs, kuras mērķis ir zudināt ilūziju par laiku un telpu, kā vienīgo realitāti, kurā dzīvojam. Mūzika, kuru izpilda duets ir brīvi improvizēta, balstoties uz kādu tēlu, emociju, piedzīvojumu, dabas ainu vai jebko, kas attiecīgajā brīdī prasa, lai tiktu izpausts. Dueta māksliniecisko izpildījumu papildinās vīdžeja Elkes Juladi video vizualizācijas, kuras pamatā ir mākslinieces eksperimenti ar sava ķermeņa kustībām, kas kombinācijā ar dažādu objektu (spalvas, lapas, auduma u.c.) novietošanu iepretim kameras objektīvam, rada hipnotizējošu efektu uz ekrāna. Ieeja – par ziedojumiem.

Ceturtdien, 17. oktobrī, plkst. 21.00 uz Totaldobže 3.stāva skatuves kāps džeza grupa "Ms5". Lai arī grupa radusies pavisam nesen, tās sastāvs ir profesionāli mūziķi, kas dažādu mūzikas projektu, koncertu un festivālu ietvaros uzstājušies jau ilgu laiku. Džeza grupu “Ms5” veido Andris Grunte - kontrabass, Jānis Pitens - bungas, Āris Ozols - ģitāra, Aigars Paulis - taustiņi un MsElita (Elita Freiberga) - vokāls. Vakara programmā paredzēts atskaņot jau zināmus džeza standartus, kā arī latviešu 60./50. gadu dziesmas un oriģinālskaņdarbus. Ieejas maksa koncertā – 3 Ls, studentiem – 2 Ls.

Piektdien, 18. oktobrī, notiks pirmais Wise Music Society rīkotais pasākums – koncerts ar grupu “Pieneņu Vīns”, “Bunch of Gentlemen” un “Jāņa Ruņģa Klātbūtne” līdzdalību. Koncerta programma: vakara sākums - plkst. 21.00, plkst. 22.00 uzstāsies “Jāņa Ruņģa klātbūtne”, 23.00 - “Bunch of Gentlemen”, bet koncerta izskaņā plkst. 24.00 uzstāsies džeza grupa Pieneņu Vīns. Ieejas maksa pasākumā 3 Ls.

Visu pasākumu laikā, 3.stāvā darbosies Totaldobže bārs / kafejnīca.

Vairāk informācijas: www.totaldobze.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV