Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Diskutēs par Laikmetīgo mākslu Latvijā

Easyget.lv, 16.10.2013. 12:21

16. oktobrī plkst. 18:30 Rīgas Māksas telpā notiks mākslas nozares pārstāvju diskusija “Vai Latvijā atrodama laikmetīgā māksla?”.

Diskusijas ietvaros sarunas dalībnieki centīsies rast atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar laikmetīgās mākslas pašreizējo situāciju un funkcijām Latvijas kultūrā, kā arī vērtēt, vai Latvijai nepieciešams Laikmetīgās mākslas muzejs, informē sabiedriskās iniciatīvas "Mākslai vajag telpu" vadītāja Katrīna Leiškalne.

Pēdējā laikā Latvijas sabiedrībā aktualizējies jautājums par laikmetīgās mākslas nozīmi kultūrā, tāpēc nesen uzsāktās sabiedriskās iniciatīvas “Mākslai vajag telpu” pārstāvji organizē mākslinieku, mākslas kuratoru un zinātnieku diskusiju par to, kādi apstākļi nepieciešami laikmetīgās mākslas attīstībai Latvijā. Par diskusijas norises vietu konceptuāli izvēlēta Rīgas Mākslas telpa, kurā šobrīd notiek laikmetīgās mākslas izstāde “...lai gadījums kļūtu par notikumu...”, tādējādi arī aktualizējot jautājumu par Laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību Latvijā.

Diskusijā piedalīsies Rīgas Mākslas telpas kuratore Inga Šteimane, izstādes “...lai gadījums kļūtu par notikumu...” kuratore un Laikmetīgās Mākslas centra direktore Solvita Krese, mākslas un kultūras interneta žurnāla “Arterritory” radošā direktore Daiga Rudzāte, tēlnieks Aigars Bikše, kā arī žurnāla "Rīgas laiks" galvenais redaktors Uldis Tīrons. Diskusiju vadīs interneta žurnāla “Satori” galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins, un to var bez maksas apmeklēt ikviens interesents.

“Latvijai kā salīdzinoši mazai valstij, ir jādomā gan par savu ekonomisko, gan kulturālo izaugsmi, taču realitātē, diemžēl, prioritāte tiek dota tikai ekonomikai, kultūru atstājot novārtā. Ilgstoša valsts ekonomiskā izaugsme nav iespējama, izolējot to citām cilvēka dzīves sfērām – palielinoties sabiedrības pirktspējai, radīsies nepieciešamība arī pēc kultūras produktiem, tāpēc ir jādomā par kulturālās dimensijas attīstību,” stāsta sabiedriskās iniciatīvas “Mākslai vajag telpu” vadītāja Katrīna Leiškalne.

Sabiedriskā iniciatīva "Mākslai vajag telpu" ir uzsākta ar mērķi panākt Laikmetīgās mākslas muzeja uzcelšanu Rīgā, kas veicinātu Latvijas mākslas procesu aktivitāti, valsts konkurētspējas, nācijas identitātes stiprināšana, tūrisma industrijas un mākslas izglītības attīstību, kā arī integrētas kultūras telpas izveidošanu Rīgā kā Baltijas kultūras galvaspilsētā. 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV