Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

VI Baltijas drāmas festivālā Kauņā piedalās trīs Latvijas teātri

Easyget.lv, 16.10.2013. 15:10

Nākamnedēļ uz VI Baltijas drāmas festivālu Lietuvā dosies Dirty Deal Teatro, Valmieras teātra un Latvijas nacionālā teātra pārstāvji
VI Baltijas drāmas festivālā Kauņā piedalās trīs Latvijas teātri

Festivāls notiek reizi trīs gados, lai parādītu un apspriestu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas jaunākos oriģināldramaturģijas uzvedumus.

Latviešu drāmas programmā iekļauta Valmieras teātra izrāde „Klaidoņa lūgšana” Vara Braslas režijā, Jāņa Baloža „Nacionālās attīstības plāns” Valtera Sīļa režijā „Dirty Deal Teatro” un Nacionālā teātra izrāde „Zudušo laiku citējot” Ināras Sluckas iestudējumā.

Šogad festivālu no 24. līdz 27. oktobrim rīko Kauņas Nacionālais drāmas teātris, kas arī uzsāks programmu ar Aušras Marijas Sluckaites lugu „Baltais pārklājs” Jona Juraša režijā. Lietuviešu jaunāko dramaturģiju pārstāvēs arī Viļņas mūsdienu teātra un rezidenču centra „Mākslas tipogrāfija” iestudējums, Juļus Paškeviča drāma „Robežas” Tada Motrima uzvedumā.

Igauņu drāmu pārstāvēs Pāvo Pīka luga „Ķēdes gals” Tallinas Pilsētas teātrī Prīta Vijgemasta iestudējumā un Tartu „Vanemuines” teātra uzvedums „Karjera” Uku Ūsberga režijā.

Izrādes vērtēs starptautiska žūrija Pēters Raudseps (Igaunija), Normunds Naumanis (Latvija), Edgars Klivis (Lietuva), Oļegs Žugžda (Baltkrievija), Oksana Kušļajeva (Krievija).

Valmieras teātrī iestudētā Viestura Meikšāna izrāde „Plūdi un saulgrieži Straumēnu skaņās” V Baltijas drāmas festivālā Paņevežā saņēma balvu par labāko muzikālo noformējumu.

Foto: Izrāde „Klaidoņa lūgšana” Valmieras teātrī. Foto (c) Matīss Markovskis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV