Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Eiropas īsfilmas četrās programmās uz Kino Bize ekrāna

Easyget.lv, 16.10.2013. 16:06

Kinoteātris „Kino Bize” sestdien, 19. oktobrī, no plkst. 17:00 piedāvās Berlīnes īsfilmu festivāla „My Europe” 2012. gada programmu
Eiropas īsfilmas četrās programmās uz Kino Bize ekrāna

Četrās daļās festivāla programma apskata Eiropas reģionu, no nelieliem kinematogrāfiskiem stāstījumiem kopā liekot plašāku, daudzpusīgāku kontekstu. Ko nozīmē būt eiropietim? Šī reģiona iemītniekiem ir ļoti atšķirīgi paradumi, ideāli, viedokļi un izpratne par to, kāda šeit ir un kādai vajadzētu būt sadzīvei.

Berlīnes īsfilmu festivāla „My Europe” filmu programma ietver īsfilmas par ikdienas sadzīvi un sabiedriski politiskajiem jautājumiem, ar kuriem sastopas iedzīvotāji Turcijā, Vācijā, Latvijā, Somijā, Francijā un citviet. Tās stāsta par cilvēku sadzīvošanu ar dažādās kultūrām, tradīcijām, cilvēku raksturiem, cerībām un dzīves pavērsienu īpatnībām.

17:00 festivāla programmas I daļa

  • Viena diena Stambulā / One Day In Istanbul (Turcija) Animācija par taksometra vadītāju, kurš tiek galā ar dažādajiem nogurdinošajiem pilsētas dzīves notikumiem.
  • Katra diena un rītdiena / Each Day And Tomorrow (Francija) Viena diena bezpajumtnieka dzīvē Parīzē.
  • Dīvainis / Weirdo (Francija) Kāds vīrietis piedzima ar brieža ragiem uz galvas. Kādu dienu viņa dzīve izmainās.
  • Autobuss / The bus (Turcija) Jaunietis ratiņkrēslā sabiedriskajā autobusā. Vai viņam blakus sēž pašnāvnieks?
  • Atmiņas neaizmirst / Memories Don’t Forget (Somija) Dokumentālā īsfilma par sāmi iedzīvotājiem, to attiecībām ar dabu un pārējo somu sabiedrību.

18:00 festivāla programmas II daļa

  • The Barbican (Polija) Pēc ilga darba perioda Vācijā, brauciens mājup jaunieti ieved negaidītos notikumos.
  • Vēršu cīņa / Corrida (Latvija) Bullis sāk uzvarēt cīkstoni un tiek izsaukta avārijas brigāde. Vai tā ir metafora par Eiropas Savienību?
  • Es esmu meitene / I am a Girl (Nīderlande) Pusaudžu meitene, kur kļūdas dēļ ir nonākusi puiša ķermenī. Kā lai viņa tagad uzsāk attiecības ar mīļoto?

19:00 festivāla programmas III daļa

  • Krištianu krekls / Christiano’s Shirt (Beļģija) Divi puikas sapņo par to, ka varētu nopirkt futbolista Ronaldu kreklu, taču vecāki viņiem krīzes dēļ nepalīdz.
  • Pēdējais autobuss / The Last Bus (Slovākija) Dzīvnieki, glābjoties no medniekiem, iemūk autobusā un brauc prom no meža. Kad mednieki aptur autobusu, pasažieri atklāj savu patieso dabu.
  • Saniknotā alianse / Cry Alliance Of Our Hatred (Zviedrija) Revolucionāra balāde, kas vērsta labējās politiskās alianses virzienā Zviedrijā.
  • Neredzamais / Invisible (Anglija) Pagātnes ievainots sētnieks vēlas „izgaist” Londonā. Bet pēc kāda laika viņš saprot, ka viņam atkal jākļūst redzamam.
  • Nazi Goreng (Vācija) Jauns nacists izbēg no policijas un nokļūst kādā aziātu striptīza klubā.

20:00 festivāla programmas IV daļa

  • Septiņas ziemas / Seven Years Of Winter (Dānija) Kāds bāreņu puika tiek sūtīts uz Černobiļu aplaupīt izmirušās pilsētas. Viņš atjauno savu ievainoto dvēseli un vienlaicīgi sabojā veselību.
  • Divi vīri un galds / Two Men And A Table (Vācija) Savāda satikšanās mēbeļu piegādes brīdī Berlīnē starp diviem vīriem, kuri ir saistīti ar Izraēlu.
  • Dumpja sākums Francijā / Early Rising France (Francija) Nelegāls darbinieks tiek deportēts atpakaļ uz Mali, taču lidmašīna nepaceļas pasažieru protestu dēļ.

„Kino Bize” filmu programmu, kurā iekļautas 16 īsfilmas, piedāvā sadarbībā ar Jauniešu studentu forumu „AEGEE-Ogre”, kas jau vairākus gadus ir „Citizens of Europe” partnerorganizācija.

Biļetes: viena programmas daļa Ls 1,50 / Eur 2,13, visa programma Ls 3,00 / Eur 4,27.

Foto: Kadrs no īsfilmas „Dīvainis”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV