Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Dirty Deal Teatro top izrādes par sociālām tēmām

Easyget.lv, 17.10.2013. 11:36

Dirty Deal Teatro top trīs jauniestdējumi - “Nobiedē mani!”, “Pārmaiņu pārbaude”, “Diena pēc naftas”, kas pievēršas sociālām tēmām
Dirty Deal Teatro top izrādes par sociālām tēmām

22. novembrī plkst. 19:00 pirmizrādi piedzīvos režisores Paulas Prozorovičas un horeogrāfes Katrīnas Albužes veidotā izrāde “Nobiedē mani!”. Izrādes veidotājas par savu izpētes objektu ir izvēlējušās vienas no cilvēka lielākajām bailēm – bailes no nāves. Izrādē darbojas divas galvenās varones – Paula un Katrīna –, kuras ir izstrādājušas apjomīgu vingrojumu un uzdevumu kompleksu, kura veikšana pagarina cilvēka dzīves ilgumu. Tiekšanās pēc garākās dzīves vienā brīdī liek uzdot jautājumu – ko iesākt ar jebkāda garuma dzīvi un ko būtu vērts ar to iesākt?

8.  novembrī plkst. 20:00 Latvijas Jaunā teātra rīkotā ideju festivāla “Māksla un ekonomika” ietvaros savu pirmizrādi piedzīvos izrāde “Pārmaiņu pārbaude”. Šī gada augustā izrādes radošā komanda piecu cilvēku sastāvā (Jānis Balodis, Kārlis Krūmiņš, Anta Aizupe, Sintija Jēkabsone, Dainis Juraga) atstajā Rīgā naudu, bankas kartes, mobilos telefonu un devās uz Dzelzvas pagastu, lai tur desmit dienas mainītu pašu radīto mākslu pret pārtikas produktiem un pirmās nepieciešamības precēm. Tādējādi tika simulēta finanšu apokalipse jeb situācija, kad nauda būtu pazaudējusi savu vērtību. Izrādi veidos gan Dzelzavā piedzīvotais, gan idejas un domas, kuras būs radušās meklējot jaunus, ilgtspējīgākus un iespējams laimīgākus būšanas veidus mūsdienu Latvijā un pasaulē.

Tāpat festivāla “Māksla un ekonomika” ietvaros pirmizrādi piedzīvos režisoru Paulas Prozorovičas un Viestura Roziņa veidotā interaktīvā spēle “Diena pēc naftas”, kura veidota sadarbojoties ar teksta grupu “Orbīta”. “Diena pēc naftas” piedāvās skatītājiem izspēlēt situāciju, kad pasaulē ir beigusies nafta un ir jāizvēlas pēc kādiem principiem veidot jauno pasauli. Ieeja bez maksas, iepriekš piesakoties rakstot uz info@dirtydealteatro.lv.

Tāpat Dirty Deal Teatro pirms Latvijas profesionālo teātru balvas “Spēlmaņu nakts” pasniegšanas 23. novembrī piedāvā noskatīties divas balvai nominētās izrādes. 19.  novembrī laikmetīgās dejas izrādi “Stundas”, kura nominēta kategorijā “gada sasniegums laikmetīgajā dejā” un 20. un 21. novembrī izrādi “Nacionālais attīstības plāns”, kura nominētai balvai kategorijā “gada latviešu autora darba iestudējums”.

Ar pārējo oktobra repertuāru iespējams iepazīties teātra mājaslapā http://dirtydeal.lv/teatro/programma/ un www.draugiem.lv/Dirty-Deal-Teatro

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā “Biļešu Paradīze” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Izrādes notiek teātrī “Dirty Deal Teatro” (Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12, k-2).

Foto: Izrāde “Nobiedē mani!”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV