Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Mildas Brehmanes-Štengeles jubilejas sarīkojumā iepazīstinās ar nepubliskotiem skatuves mākslinieces darbiem

Easyget.lv, 17.10.2013. 12:43

Trešdien, 23. oktobrī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzeja sarīkojumā „Lielās Mildas salons” varēs iepazīt līdz šim nepubliskotus materiālus no Mildas Brehmanes-Štengeles kolekcijas. Ar pasākumu tiks atzīmēta vokālās un skatuves mākslas leģendas 120 gadu jubileja, informē muzeja pārstāve Maija Treile.
Mildas Brehmanes-Štengeles jubilejas sarīkojumā iepazīstinās ar nepubliskotiem skatuves mākslinieces darbiem

Pirms neilga laika Rakstniecības un mūzikas muzejs saņēma dziedātājas arhīvu – atmiņas, dienasgrāmatas, korespondenci, fotogrāfijas –, kas plašākai publikai līdz šim nav bijis pieejams. Pasākuma gaitā būs iespēja gan ieskatīties, gan ieklausīties šajā kolekcijā. Atmiņās un dienasgrāmatās dziedātāja rakstījusi gan par savu zenīta laiku Nacionālajā operā pirmskara Latvijas laikā, gan dažādiem piedzīvojumiem operā un koncertos provincē 1950. – 60. gados. Vēstulēs lasāma sarakste ar ārzemēs dzīvojošajiem radiem un draugiem (Uldi Ģērmani Zviedrijā, Hertu Lūsi ASV). Ar Brehmanes-Štengeles rakstīto pasākuma apmeklētājus iepazīstinās muzikoloģe Inese Žune (RMM). „Lielās Mildas salonā” skanēs pašas dziedātājas balss ieraksti, Mildas Brehmanes-Štengeles eleganci varēs novērtēt fotoattēlos. Atmiņas par dziedātāju un saviesīgajiem pasākumiem viņas mājās stāstīs pianists Valdis Jancis.

Vakaru muzikāli papildinās reti atskaņotas Latvijas komponistu solodziesmas no dziedātājas arhīva. Tās izpildīs Latvijas Nacionālās operas solistes Kristīne Gailīte un Aira Rūrāne, kā arī koncertmeistars Ventis Zilberts. Sarīkojumu vadīs Dzintars Gilba, RMM.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā Skaņu pavēlnieks. Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50 (2,13 EUR); pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (1,42 EUR); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1 (1,42 EUR). Biļetes cenā iekļauts izstāžu apmeklējums. Vietu skaits zālē ierobežots.

Foto: Milda Brehmane-Štengele. Foto no RMM krājuma

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV