Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Prezentēs Karla fon Klauzevica grāmatu “Par karu”

Easyget.lv, 17.10.2013. 14:46

Apgāds “Jumava” ielūdz uz Karla fon Klauzevica grāmatas “Par karu” atvēršanas svētkiem 24. oktobrī plkst. 15.00 kafejnīcā “Coffee Inn” Rīgā, K. Barona ielā 13.

Karla fon Klauzevica grāmatā "Par karu" ir atklāta kara parādību būtība - iespējami tuvāk reālajai praksei. Tajā ir plašs apskats trīsdesmit nodaļu garumā par kara iedabu (mērķi un līdzekļi), teoriju (metodika, kritika), stratēģiju (elementi, morālie aspekti, skaitliskais pārsvars, spēku koncentrēšana vidē un laikā, ģeometriskais elements), kauju (ilgums, iznākums, stratēģijas līdzekļi uzvaras gūšanai), bruņotajiem spēkiem (spēku samērs, avangards un sargdienests, izvietošanās nometnē, operāciju bāze, komunikāciju līnijas), aizsardzību (stratēģiskās aizsardzības raksturs, pretošanās veidi).


Šis ir autora pazīstamākais izdevums, kas sāka tapt laika posmā no 1816. gada līdz 1830. gadam, bet palika nepabeigts. Pēc Klauzevica nāves 1832. gadā viņa sieva to izdeva pirmoreiz. Kopš pirmā izdevuma, grāmata ir piedzīvojusi neskaitāmus pārizdevumus, sasniedzot tirāžas, kas mērāmas vairākos miljonos eksemplāru, un tulkojumus Eiropā vairāk kā 16 valodās.

Grāmatas tulkojumu uz latviešu valodu veicis Arnis Terzens, zinātniskais redaktors - atv. Pulkvežleitnants Ēvalds Krieviņš.

Pasākuma programmā: uzrunas no apgāda “Jumava” vadības un sadarbības partneru “VEF Rīga” puses, ekskluzīva iespēja nofotografēties ar basketbola kluba “VEF Rīga” basketbolistiem un saņemt viņu autogrāfus, kā arī sarunas pie labākās kafijas no “Coffee Inn”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV