Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Notiks seminārs par sabiedrības iesaistīšanu filmu veidošanā

Easyget.lv, 17.10.2013. 16:46

Audiovizuālo mediju studenti, pasniedzēji un citi interesenti aicināti uz īpašu radošo semināru
Notiks seminārs par sabiedrības iesaistīšanu filmu veidošanā

No 21. līdz 24. oktobrim augstskolā RISEBA notiks radošais seminārs par sabiedrības iesaistīšanu filmu veidošanā. Semināru organizē Nacionālais Kino centrs sadarbībā ar Britu padomi radošo meistardarbnīcu projekta Rīgas kino ietvaros, kas ir viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas gada notikumiem.

Semināru par sabiedrības iesaistīšanu filmu veidošanā (participatory video) vadīs britu producents, režisors, pedagogs, studijas Suited and Booted dibinātājs Kriss Kemps (Chris Kemp). Vieslektors dalīsies profesionālajā pieredzē par filmēšanas apmācību un sabiedrības iesaistīšanas video projektiem: noteikta sabiedrības grupa ar kino profesionāļu palīdzību apgūst prasmes filmēšanā, lai patstāvīgi veidotu filmas par aktuālām tēmām vai radoši izpaustos audiovizuālā formā.

Seminārs būs saistošs ikvienam profesionālim, studentam un interesentam, kurš vēlas papildināt savas prasmes filmēšanā, filmēšanas apmācībā un iegūtās zināšanas pielietot praksē. Seminārā apgūtās apmācības metodes tiks pielietotas arī projekta Rīgas kino radošajās meistardarbnīcās:

  • Pirmdien, 21. oktobrī, plkst 11.00 augstskolā RISEBA, Mazajā izstāžu zālē seminārs „Sabiedrības iesaistīšanas video projekti” – ievads un nozīmīgāko paraugu demonstrēšana.
  • Otrdien, 22. oktobrī, plkst. 11.00 augstskolā RISEBA, Mazajā izstāžu zālē seminārs „Apmācības metodes sabiedrības iesaistīšanas video projektos”.
  • Trešdien, 23. oktobrī, plkst. 12.00 un ceturtdien, 24. oktobrī plkst. 12.00 augstskolā RISEBA studentiem un interesentiem būs iespēja piedalīties semināra praktiskajā daļā un filmēt īsfilmas par augstskolas apkārtni.

Sabiedrības iesaistīšanas video projekti ir īpaši aktuāli mūsdienās, kad filmēšana un fotografēšana kļuvusi pieejama ikvienam. Šādi projekti attīsta prasmes filmu veidošanā, kā arī palīdz kļūt izprotošākiem un kritiskākiem, ikdienā pielietojot komunikācijas ierīces, digitālos medijus un sociālos tīklus.

Foto: Kriss Kemps. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV