Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

DMDM atklās cikla „Vārds Latvijas dizaineriem” otro sezonu

Easyget.lv, 18.10.2013. 09:25

30. oktobrī Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) atklās otro sezonu jau popularitāti ieguvušajam pasākumu ciklam „Vārds Latvijas dizaineriem”.

Projekts „Vārds Latvijas dizaineriem” („VLD”) tika uzsākts 2012. gada oktobrī. Pasākumu cikls ir veidots kā līdz šim nebijis un unikāls projekts Latvijā ar mērķi pievērst cilvēku uzmanību dizaina jautājumiem, iepazīstināt ar labākajiem jomas pārstāvjiem un veicināt Latvijas dizaina prestižu sabiedrībā. Pasākumi ir ieguvuši necerētu atsaucību, īpaši jauniešu auditorijas grupā. Vidēji katrā tikšanās reizē piedalījušies 200 apmeklētāji, bet uz pirmo prezentāciju bija atnākuši 325 klausītāji! „VLD” pirmās sezonas veiksme un lielais apmeklētāju skaits apliecina šādu izglītojošu, brīvi pieejamu pasākumu nepieciešamību un dod pamatu projekta attīstībai.

2013. / 2014. gadā plānots programmas turpinājums – no oktobra līdz aprīlim katra mēneša pēdējā trešdienā plkst. 17.00. Jaunās sezonas vadmotīvs – Projekta stāsts. Šāds fokuss ļaus ielūkoties aizkulisēs un uzzināt stāstu, kas parasti paliek sabiedrībai apslēpts: no radošās idejas dzimšanas līdz praktiskām veiksmēm un neveiksmēm realizācijas gaitā. Tēmu loks tiks paplašināts, atvēlot vietu arī arhitektūrai, interjera dizainam, grāmatu grafikai, vides un sociālajam dizainam.

Par vakara viesiem pusgada laikā kļūs vairāk nekā divdesmit mākslinieki, dizaineri un arhitekti, to skaitā Zane Tetere, Anna Heinrihsone, Rolands Pēterkops, Artis Štamgūts, Ingrīda Zābere, Zaiga Gaile, Juris Mitenbergs, Evelīna Ozola, Jekaterina Stakle, Helēna Gūtmane, Liene Drāzniece, Miķelis Baštiks un citi. Katrā pasākumā paredzētas četru dizaineru prezentācijas, pēc kurām klātesošie varēs uzdot dalībniekiem jautājumus un raisīt diskusijas. Prezentāciju ilgums 20 minūtes, tās tiks papildinātas ar foto, video materiālu un dizaina priekšmetu demonstrāciju.

„VLD” otrā sezona sāksies ar pasākumu „Dizains un Telpa” 30. oktobrī plkst. 17.00, un to atklās arhitekte, dizainere Zane Tetere (arhitektu birojs „OPEN AD”), māksliniece, scenogrāfe Anna Heinrihsone, dizainere Inese Elizabete Brimerberga (dizaina studija „ESETTI”), arhitekts, dizainers Reinis Liepiņš (birojs „Sudraba arhitektūra”).

Būtiska projekta daļa ir informācijas saglabāšana un pieejamība. Videomateriāli no visiem „VLD” pasākumiem būs apskatāmi interneta vietnē youtube.com muzeja profilā: http://www.youtube.com/channel/UCqxuDUO4W-eopQdpSTuCBZQ

Cikls „Vārds Latvijas dizaineriem” paredzēts visplašākajai auditorijai: šīs tikšanās reizes būs ieguvums gan jomas profesionāļiem un dizaina cienītājiem, gan mākslas un dizaina skolu audzēkņiem un studentiem, gan ikvienam interesentam.

Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Ieeja visos cikla pasākumos ir bez maksas. Papildus informācija pie Līgas Turjanskas, zvanot pa tālruni (+371) 67 830906 vai rakstot uz e-pastu Liga.Turjanska@lnmm.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV