Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Nākamnedēļ sākas Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS

Easyget.lv, 18.10.2013. 15:06

Pirmdien, 21. oktobrī, plkst. 16:30 kinoteātrī “KSuns” tiks atklāts vērienīgākais īsfilmu festivāls Baltijas valstīs - “2ANNAS”.
Nākamnedēļ sākas Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS

Šogad festivālam norisinoties astoņpadsmito reizi, būs skatāma plaša konkursa programma ar izmeklētām īsfilmām no Baltijas un visas pasaules, savukārt festivāla īpašo filmu programmu šogad atspoguļos devīze “Sieviete: avangardiste, mājsaimniece, prostitūta”.

“Esam gandarīti, ka ir izdevies nodrošināt regulāru festivāla norisi, jo pretēji citiem kino notikumiem Latvijā, “2ANNAS”, spītējot ierobežotajiem līdzekļiem, spēj piedāvāt saviem skatītājiem augstvērtīgu īsfilmu, kā arī pilnmetrāžas filmu programmu,” stāsta festivāla programmu direktore Anna Veilande-Kustikova. “Šobrīd festivāls notiek, pateicoties festivāla uzņēmīgajai un neatlaidīgajai komandai. Mēs ticam, ka kino skatītāji novērtēs ieguldīto darbu un mums visiem kopā izdosies atklāt īsfilmu kā vienu aizraujošākajiem un saistošākajiem kino žanriem mūsdienās,” noslēdz A.Veilande-Kustikova.

Atklāšanas pasākuma ietvaros būs iespējams tikties ar festivāla “2ANNAS” radošo komandu un Latvijas režisoriem, izjautājot par festivāla ilgtspējību, šā gada festivāla programmu un pārmaiņām, kādas gaidāmas nākamajā gadā. Tāpat atklāšanas pasākumā ar savām domām par sievietes lomu sabiedrībā dalīsies sociālantropologs, Rīgas Stradiņa universitātes lektors Klāvs Sedlenieks.

Vakara programmā plkst. 18:00 paredzēta pirmizrāde Latvijas kinoteātros - beļģu režisores Šantalas Akermanes filma “Žanna Dīlmana, Tirgus krastmala 23, 1080, Brisele”. “Iespējams, šā gada festivāla devīze “Sieviete: mājsaimniece, avangardiste, prostitūta” dzima tieši šī Akermanes slavenākā un provokatīvākā darba ietekmē. Filma ir formāls eksperiments, politisks traktāts, feminisma manifests, klusais sprādziens, trīs ar pusi stundu garš skatītāja pacietības pārbaudījums un jaunus noteikumus kino diktējošs meistardarbs, kura tapšanas brīdī autorei bija tikai 25 gadi,” stāsta kino pētniece Līva Pētersone.

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls “2ANNAS” ir neatkarīgs kino un audiovizuālās mākslas festivāls, kas meklē un iepazīstina skatītājus ar inovatīviem vizuālās komunikācijas veidiem visā pasaulē. Festivāla mērķis ir popularizēt Eiropas un pasaules kino Latvijā, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV