Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Spilgtākās laikmetīgās dejas izrādes Ģertrūdes ielas teātrī

Easyget.lv, 18.10.2013. 16:13

Ģertrūdes ielas teātrī oktobrī, novembrī un decembrī skatāmas aizvadītās sezonas spilgtākās laikmetīgās dejas izrādes un top laikmetīgās dejas jauniestudējums.
Spilgtākās laikmetīgās dejas izrādes Ģertrūdes ielas teātrī

"Dejas anatomijas" jaunākā izrāde "Cik tuvu?" Elīnas Breices horeogrāfijā top kā atmiņu intermēdijas, kas atspoguļos divu cilvēku kopā esību, kad laiks ir kļuvis ilglaicīgs, bet telpa – pastāvīga. Izrādes radošā komanda, veidojot izrādi, uzdod un domā par jautājumiem, vai dzīvot līdzās nozīmē to pašu, ko dzīvot kopā?, vai ilgstošā blakusesamībā mēs spējam saglabāt tuvību?, kas tad ir tas, kas mūs vieno?, vai mēs ir tikai "mēs", un kur esmu "es"?, kādas sajūtas mūs pārņem par laiku, ko nodzīvojam kopā?. Horeogrāfe Elīna Breice izrādi veido kopā ar dejotājiem Evitu Biruli un Edgaru Šļakotu, scenogrāfu un kostīmu mākslinieku Uģi Bērziņu, gaismu māksliniekiem Jūliju Bondarenko un Matīsu Beķeri un producenti Zani Esteri Gruntmani.

Pirmizrāde notiks 30. oktobrī 19.00, nākamās izrāde - 31.oktobrī, 1. un 18.decembrī 19.00.

Izrādes „3/4 ūdens” mūzikas autore un izpildītāja Laima Jansone ir izvirzīta 2012./2013.gada „Spēlmaņu nakts” balvai kā Gada mūzikas autors. Izrādes laikā dejotājas Elīna Breice un Sintija Siliņa dzīvajā saspēlē ar koklētāju Laimu Jansoni ievelk skatītājus mainīgo emociju pasaulē, stāstot par cilvēka jūtu metamorfozēm dejas un mūzikas valodā un atklājot emociju rašanās un norises procesus. Izrādes horeogrāfe ir Agnese Bordjukova, gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko. „Vienā veselumā apvienotās spožās detaļas un kvalitatīvās komponentes liecina par individuālu un drošu rokrakstu, lai arī visi stāsti un bildes reizēm nesapludinās kopā.” – Lāsma Bergfelde, žurnāls DANCE.LV.

Tuvākā izrāde - 3.novembrī 19.00.

Režisora Andreja Jarovoja un horeogrāfes Kristīnes Vismanes veidotā izrāde „Pietiekami labs” ir izvirzīta 2012./2013. gada “Spēlmaņu nakts” balvai kategorijā Gada sasniegums laikmetīgā dejā. Izrāde ir sirsnīgs un humora pilns stāsts, kas, apšaubot viennozīmīgā vēstījuma, kam jānokļūst pie skatītāja, iespējamību, izgaismo paradoksus izrādes, izpildītāju un publikas attiecībās. Izrādē spēlē Katrīna Albuže un Kristīne Vismane. “.. divas aktrises veido tik interesantu, koncentrētu sarunu, kurā jāieklausās ar visu būtību, lai tikai ko nepalaistu garām. Saviļņojoši. Saruna ir par individualitāti, par tiesībām būt tādam, kāds esi, arī par to, cik grūti ir sevi piedāvāt otram, atvērties viņa priekšā. Un cik grūti ir risināt sarunu.” – režisore Māra Ķimele, Latvijas avīze, Kultūrzīmes.

Tuvākās izrādes - 17.novembrī un 8.decembrī 19.00.

Biļetes uz visām izrādēm iepriekšpārdošanā www.bezrindas.lv un galerijā Istaba. Biļešu cenas Ls 6, Ls 3 (skolēniem, skolotājiem, studentiem, pensionāriem). Teātra adrese Ģertrūdes iela 101a, iekšpagalama māja. Papildus informācija par teātri www.git.lv, git@git.lv.

Foto: Laima Jansone. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV