Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Amatierteātru režisoriem iespēja mācīties pie Latvijas teātra labākajiem speciālistiem

Easyget.lv, 18.10.2013. 17:07

No 25. līdz 29. novembrim Latvijas Nacionālajā kultūras centrā notiks Latvijas amatierteātru režisoru tālākizglītības kursu I sesija. Kursu vadītājs būs režisors Valdis Lūriņš, nodarbības vadīs arī citi Latvijā pazīstami teātra mākslas speciālisti, informē Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Inga Bika.
Amatierteātru režisoriem iespēja mācīties pie Latvijas teātra labākajiem speciālistiem

Tiem, kuri jau vada amatierteātri, vai vēlas to uzsākt, tiek piedāvāta iespēja apgūt vai atsvaidzināt savas zināšanas.

Apmācības metodes ietver lekcijas un praktiskās nodarbības četrās sesijās. Kursu programmā iekļautās tēmas: režisora iecere un inscenējums, darbs ar aktieri, skatuves runa, skatuves kustība, lugas analīze, dramatizējums un tā veidošana, drāmas teorija un 20. un 21. gadsimta dramaturģija, scenogrāfijas pamati, kostīmu vēsture, žanrs un stils – literatūrā un uz skatuves, simbols un metafora izrādē, pasaules režijas skolas un sistēmas.

Plašāka informācija un pieteikuma anketa Latvijas Nacionālā kultūras centra mājas lapā: http://www.lnkc.gov.lv/index.php?option=com_content&task=view&id=1148&Itemid=82 Pieteikšanās līdz 11. novembrim.

Tālākizglītības kursus Latvijas amatierteātru režisoriem rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV