Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Vēsturiskās fantāzijas seriāls "Da Vinči dēmoni" pavasarī pie TV skatītājiem

Easyget.lv, 21.10.2013. 09:33

Vēsturiskās fantāzijas seriāls "Da Vinči dēmoni" ("Da Vinci's Demons"), kas stāsta par Renesanses laikmeta diženākā ģēnija un, iespējams, visu laiku talantīgākā cilvēka Leonardo da Vinči jaunības gadiem, jau nākamā gada pavasarī ar jaunāko, otro sezonu atgriezīsies kanālā FOX, pastāstīja "Fox International Channels" (FIC) sabiedrisko attiecību konsultants Kārlis Bikšus.

Seriāla pirmajā sezonā, kas pirmizrādi piedzīvoja šogad aprīlī, skatītāji varēja vērot piedzīvojumiem bagātu šovu, kurā nebija tabu tēmu. Sekss, skandāli, slepkavības, spiegošana, nodevības, mistika - tie visi ir šova atslēgas vārdi.

Pirmā sezona noslēdzās dramatisku notikumu virpulī, tāpēc seriāla faniem atlika vien minēt, kāds varētu būt to turpinājums. Taču nesen klajā nākušais jaunās sezonas video priekšvēstnesis ļauj ar pārliecību apgalvot - vēsturiskās fantāzijas lidojums turpmāk uzņems apgriezienus un liks elpai aizrauties.

Jaunā sezona sāksies ar politisku haosu Renesanses šūpulī Florencē. Tās galva un da Vinči patrons Lorenco Mediči ir uz nāves gultas, bet jaunajam Leonardo kopā ar uzticamajiem līdzgaitniekiem ir jāsakopo visi spēki, lai nosargātu Florenci no varas kārās Romas katoļu baznīcas tīkojumiem.

Jaunajā sezonā da Vinči iemantos jaunus ienaidniekus, kuri salīdzinājumā ar pāvesta Siksta spēkiem būs vēl ļaunāki. Jauneklis arī uzzinās vairāk par pirmskristietības kultu Mitras dēli un mītisko Lapu grāmatu, kā arī noslēpumus, kas saistīti ar viņa māti. Seriāla gaitā viņš nokļūs inku impērijas centrā, Dienvidamerikas valstī Peru, un būs spiests pārvērtēt visu, ko līdz šim zinājis par pasauli un pats par savu izcelsmi.

Seriāls stāsta par cilvēku, kurš izgudroja nākotni, tāpēc tā darbība nevar norisināties tikai Florencē vien, tam jābūt kā ceļojumam pa pasauli, stāsta seriāla scenārists un režisors Deivids Gojers.

Līdz mūsdienām saglabājušās izcilā Renesanses meistara piezīmes tikai 6000 lappušu garumā no aptuveni 13 tūkstošiem oriģinālo. Tieši iztrūkstošās 7000 lappuses kļuva par pamatu seriāla "Da Vinči dēmoni" tapšanai. Reālu faktu deficīts par da Vinči dzīvi no 27 līdz 32 gadu vecumam bija īsta zelta dzīsla, kas ļāvis fantāzijai un izdomai ieskrieties pilnos auļos, atzinuši seriāla autori.

Otrajā sezonā galvenajā lomā atkal iejutīsies pievilcīgais britu aktieris Toms Railijs, bet Florences skaistuli Lukrēciju Donati, Lorenco Mediči mīļāko, kas iededzina kaisli arī jaunā Leonardo sirdī un miesā, tēlos apburošā Lora Hadoka. Būs arī vairāki jauni tēli, tostarp inku impērijas priesteriene, kuru atveidos kolumbiešu aktrise Karolina Guerra.

Seriāla pirmās sezonas panākumu dēļ šāgada vidū sākās otrās sezonas uzņemšana. "Da Vinči dēmonu" pirmā sezona izpelnījusies arī daudzu kritiķu atzinību.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV