Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Kino Bize notiks diskusija „Vai etniskā identitāte ir svarīga?”

Easyget.lv, 21.10.2013. 09:43

Norādīt vai nenorādīt pasē tautību – tāds bija jautājums, kas oktobra vidū aizsāka asas, bet interesantas un atbildēs daudzveidīgas diskusijas tviterī. „Kino Bize” aicina sarunu turpināt klātienē otrdien, 22. oktobrī, plkst. 18:00 Kaņepes Kultūras centra otrajā stāvā.
Kino Bize notiks diskusija „Vai etniskā identitāte ir svarīga?”

Diskusijā tiks runāts ne tikai par pasēm, bet arī par etniskajām un kultūras identitātēm kopumā. Sarunas gaitā apskatīsim situācijas, kuras ērti "neierakstās" Latvijā populārajās tautību nošķīrumu kategorijās. Piemēram, vai ir iespējams būt latvietim un krievam vienlaikus? Kas vispār ir "latvietis" un kas - "krievs"? Vai cilvēks var būt latgalietis, rīdzinieks, eiropietis, bet neidentificēties ar latviešiem? Ko nozīmē "būt par mazākumtautību"? Vai tautībai mūsdienās vispār ir jebkāda nozīme? Un, ja ir, vai tā ir publiska vai dziļi privāta?

Sarunu ievadīs piecu interesantu viesu pārdomas par jautājumu, vai etniskajai/ kultūras identitātei ir nozīme. Savā pieredzē dalīsies Andrejs Polozkovs – režisors, kurš reiz principiāli vēlējās pasē norādīt savu tautību un tagad vairs nē, Ilze Sperga – pētniece (amats), latgaliete (hobijs), Lingita Lina Bopulu - Latvijas Universitātes studente, topošā baltu filoloģe, Dima Avsejenkovs, biedrības "Rīkojoties kopā" valdes loceklis, kas sevi sauc gan par krievu, gan par latvieti, un Dāvids Vikmanis, datorurķis, kas uzskata, ka interneta laikmetā tautība ir mazsvarīgs raksturlielums.

Sarunu vadīs Iveta Kažoka, Sabiedriskās politikas centra „Providus” pētniece.

Pēc diskusijas „Kino Bize” sadarbībā ar Laikmetīgās mākslas centru aicina noskatīties režisores Kristīnes Briedes dokumentālo filmu „Tuvu prom savā vietā”, kas stāsta par Salnišu ģimeni no Maskavas un viņu dzīves, darba un kultūras mīlestības ceļiem Latvijā.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV