Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Raidījumā „Remarka” - saruna ar horeogrāfi Elīnu Breici

Easyget.lv, 21.10.2013. 12:22

Otrdien, 22. oktobrī, Latvijas Universitātes radio NABA ēterā no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00 skanēs raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka”. Klātienē radio studijā viesosies horeogrāfe un dejotāja Elīna Breice, lai stāstītu par laikmetīgo deju un topošajām izrādēm, informē raidījuma vadītāja Kitija Balcare.

Horeogrāfe un dejotāja Elīna Breice Latvijas laikmetīgā dejā aktīvi darbojas jau vairāk kā piecus gadus. Profesionālo pieredzi guvusi ne vien Latvijā, bet arī ārvalstīs, piedaloties meistarklasēs dažādu festivālu ietvaros Amerikā, Krievijā, Austrijā un Lielbritānijā. Ģertrūdes ielas teātrī Elīna sadarbībā ar režisoru Andreju Jarovoju iepriekš ir veidojusi dejas izrādi „Esi ar mani” (2010). „Dejas anatomija” ir šobrīd Latvijā vienīgā laikmetīgās dejas apvienība, kas regulāri veido un piedalās dejas izrādēs ne vien kā kolektīvs, bet arī kā individuālas mākslinieces. Savā darbības virzienā akcentē jaunu formu un dejas izpausmju tehnikas meklējumus, kā arī dejas sintēzi ar citām mākslas jomām.

Horeogrāfe Elīna Breice pašreiz strādā pie jaunākās laikmetīgās dejas apvienības „Dejas anatomija” izrādes „Cik tuvu?”. Pirmizrāde darbam „Cik tuvu?” būs skatāma Ģertrūdes ielas teātrī 30. oktobrī plkst. 19.00.

Nākamais raidījums „Remarka” būs klausāms otrdien, 5. novembrī, no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00. Raidījumu veido un vada Lauma Brežģe un Kitija Balcare.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV