Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Iznākusi Ingas Žoludes klausāmgrāmata „Sarkanie bērni”

Easyget.lv, 21.10.2013. 13:12

Klausāmgrāmatu sērijā „Autora balss” mp3 formātā izdots latviešu jaunākās paaudzes rakstnieces Ingas Žoludes romāns „Sarkanie bērni”, ko ierunājusi autore, inforē izdevniecība „Apostrofs”.
Iznākusi Ingas Žoludes klausāmgrāmata „Sarkanie bērni”

„Paņēmusi rokās „Sarkanos bērnus”, lai balsī tos lasītu klausāmgrāmatai, vēl neapzinājos, ko īsti tas nozīmē. Domāju, ka es jau gan zinu, kāds ir „Sarkano bērnu” skanējums, pazīstu arī savu balsi, taču lasot atskārtu, ka eju pa agrāk nemītām takām. Tāpēc lasījumu seansi izvērtās par sarunām, par intīmām sarunām ar manis sarakstītās grāmatas tēliem un ar sevi pašu – brīžiem pat šķita, ka grāmata stāsta man to, ko nekad neesmu zinājusi un ko nav iespējams zināt. Ieraudzīju šo romānu jaunā gaismā, un tas runāja iepriekš nedzirdētā balsī,” atzīst Inga Žolude.

Apgādā „Dienas grāmata” izdotais Ingas Žoludes romāns „Sarkanie bērni” jau iznākšanas brīdī kļuva par spilgtu notikumu literatūrā. To apliecina gan vēlāk saņemtās atzinības, gan daudzās recenzijas par romānu.

„Romānā atklātā izredzētības un nolemtības un cīņas par izdzīvošanu tēma līdz šim latviešu lasītājam bija aizsniedzama vien labākajos Latīņamerikas rakstnieku darbos. Jāatzīmē arī ļoti reti latviešu literatūrā sastopamais maģiskā un reālā saliedējums,” laikraksta „Diena” recenzijā rakstīja Maira Asare.

„Aprakstot necilvēcīgos apstākļus, kuros dzīvo bērni, pazemojumus, kas tiem jāpārcieš no pieaugušo puses, un pirmo kaisli ar letālu iznākumu, rakstniece iezīmē galveno tēmu - bērns ir debesis un daba, nevainīgs un vainīgs reizē. Tādēļ bērnības pasakainā pasaule – „trejmeitiņas” bērnudārzā tēlotajos fragmentos tēlotas kā princeses ar savām lellēm un putniem, pieaugušajam (vairs) nepieejamā pasaulē – tik viegli izšķīst pret ikdienas dzīves varmācību un rutīnu,” turpat „Dienā” rakstīja Ilva Skulte.

Ingas Žoludes klausāmgrāmata „Sarkanie bērni” ir izdota ar VKKF un radio NABA atbalstu. Tā ir pieejama grāmatnīcās un mūzikas ierakstu veikalā „Upe” Vaļņu ielā 26, kur tā cena ir Ls 6.50.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV