Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Dabas muzejā notiks ģimenes diena „Mājdzīvnieki un to senči”

Easyget.lv, 22.10.2013. 10:37

26. oktobrī no plkst. 11:00 līdz 16:00 Latvijas Dabas muzejs aicina ģimenes apmeklēt pasākumu par mājdzīvniekiem, to senčiem un pieradināšanas vēsturi, informē muzeja pārstāve Polīna Šķiņķe.
Dabas muzejā notiks ģimenes diena „Mājdzīvnieki un to senči”

Oktobra pēdējā sestdienā Dabas muzejā notiks pasākums ģimenēm, kas būs veltīts mājdzīvnieku tēmai. Kurš gan nav vēlējies mājās mīļu sunīti, kaķīti vai varbūt zirneklīti? Mājdzīvnieki un to turēšanas paradumi dažādos pasaules reģionos ir ļoti atšķirīgi, taču tiem visiem kopīga ir izcelsme no savvaļas senčiem.

Zinātniekiem ir dažādas versijas par to, cik sen un kur ir pieradināti pirmie mājdzīvnieki. Kopā ar Dabas muzeja speciālistiem īpaši sagatavotās spēlēs mācīsimies atpazīt mājdzīvniekus un to izcelsmes reģionus, uzzināsim, kāpēc dzīvniekus sāka pieradināt un kā tos izmanto? Speciāla laika skala palīdzēs noskaidrot, pirms cik gadu tūkstošiem vai simtiem pieradināts kāds no labi pazīstamiem mājdzīvniekiem, piemēram, suns, govs, cūka, ēzelis, tītars, lama un daudzi citi.

Piedaloties ģimenes dienā, ikviens saņems īpašo dalībnieka pasīti. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama, ieeja – ar muzeja biļetēm. Pasākums notiks muzeja Zooloģijas ekspozīcijā. Vairāk informācijas par ģimenes dienām muzeja mājas lapā www.dabasmuzejs.gov.lv.

Foto: Dabas muzejā notiks ģimenes diena „Mājdzīvnieki un to senči”. Foto (c) Polīna Šķiņķe

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV