Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīgas kultūras centram Iļģuciems aprit 40 gadi

Easyget.lv, 22.10.2013. 10:49

Rīgas kultūras centrs Iļģuciems svin 40. dzimšanas dienu un piedāvā daudzpusīgu jubilejas programmu

Jubilejas nedēļas programmā foto izstāde „Iļģuciema tēls”, trīs Kino kluba vakari ar filmu triloģiju „Šķērsiela”, kā arī jubilejas pasākums kopā ar Zigurdu Neimani un Aivaru Hermani, informē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības pārstāve Anete Baumane.

27. oktobris ir arī izcilā dzejnieka Aleksandra Čaka dzimšanas diena un Čakam ir dzejoļi par Iļģuciemu, kas ir sena apdzīvota vieta ar savu vēsturi, tēlu un ievērojamiem ļaudīm, kuru bērnība pavadīta tieši šeit. Starp tiem, piemēram, komponists Raimonds Pauls un rakstnieks Zigmunds Skujiņš. Arī viņu radošais darbs tiks atzīmēts 27. oktobrī 17.00 jubilejas vakarā kopā aktieri Zigurdu Neimani un ģitāristu Aivaru Hermani.

Visu oktobri Rīgas kultūras centrā „Iļģuciems” apmeklētājiem atvērta gleznu un fotogrāfiju izstāde „Iļģuciema tēls”, kurā skatāmi mākslinieku Jāzepa Pīgožņa, Jura Ģērmaņa, Zigmunda Šņores un Kārļa Siliņa gleznas, kā arī fotogrāfu Jāņa Deinata, Gunāra Janaiša, Jāņa Knāķa un Georga Jemeļjānova darbi.

Trīs vakarus - 24., 25., 26. oktobrī - no 18:00 līdz 20:00 jubilejas kino kluba ietvaros bezmaksas seansos iepazīstināsim ar filmām „Šķērsiela”, „Jaunie laiki Šķērsielā” un „Kapitālisms Šķērsielā”. Dokumentālo filmu romāns vai, citiem vārdiem sakot, filmu triloģija par Šķērsielas iedzīvotājiem ir unikāla parādība ne tikai Latvijas kinematogrāfā. Taču mūsu uzmanībai pret šo filmu triloģiju ir vēl arī cits, ne mazāk svarīgs iemesls. Šķērsielas iedzīvotāji ir iļģuciemieši, jo vēsturiski šīs apkaimes ļaudis darba gaitās devās uz industriāli attīstītā Iļģuciema fabrikām, tirdziņiem, veikaliem un Zundu. Tātad mūsējie. Kino klubā piedalīsies arī „Šķersielas” radošā komanda – scenārija autors Tālivaldis Margēvičs, režisors Ivars Seleckis un filmu producente Baiba Urbāne.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV